Český Krumlov: Most Edvarda Beneše se pro dopravu uzavře v pondělí, pro pěší bude postavena lávka

13.10.2024 16:09 | Tisková zpráva

V pondělí 14. října bude v centru Českého Krumlova zahájena dlouho očekávaná rekonstrukce mostu dr. Edvarda Beneše. První fáze prací zahrnuje úpravu odtoku vody z nádrže Lipno a snížení hladiny řeky Vltavy, aby mohla být v korytě řeky použita těžká technika na montáž lávky pro pěší a pomocné ocelové konstrukce pod mostem. Před samotným zahájením stavebních prací bude také proveden záchranný odlov ryb z řeky.

Český Krumlov: Most Edvarda Beneše se pro dopravu uzavře v pondělí, pro pěší bude postavena lávka
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Od 14. října bude most pro veškerou dopravu uzavřen, přičemž začnou přípravné práce na demolici. Pod mostem se začne budovat nosná konstrukce a souběžně s ní lávka pro pěší, která povede od náplavky v Hradební ulici do Rybářské ulice. Chodci budou moci lávku využívat od 4. listopadu, do té doby jim bude umožněn přístup přes most.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

96%
0%
hlasovalo: 16646 lidí

V souvislosti s rekonstrukcí bude upraven i dopravní režim v centru města. Vjezd bude možný pouze ulicí Latrán, s výjezdem přes náměstí Svornosti do Horní ulice. Od 1. listopadu bude rovněž uzavřen hlavní vchod do ZŠ Linecká, který bude po dobu rekonstrukce nahrazen bočním vstupem z Linecké ulice.

Samotná demolice mostu začne 4. listopadu a v případě bezproblémového průběhu prací očekává zhotovitel ukončení bouracích prací na části mostu nad řekou do konce měsíce. Práce budou zahájeny odstraněním zábradlí a poté bude nosná konstrukce mostu rozřezána na menší části a odstraňována za pomoci jeřábu. „Tyto práce budou doprovázeny zvýšenou hladinou hluku, proto prosíme veřejnost o trpělivost,“ uvedl Jiří Urban, hlavní stavbyvedoucí společnosti MI Roads a.s., která rekonstrukci realizuje.

Demolice mostovky by měla být dokončena do konce listopadu, přičemž odbourání ostatních konstrukcí bude pokračovat až do konce roku. V lednu 2025 bude zahájena výstavba nového mostu, která by měla být dokončena do konce května 2025.

Celkové náklady na rekonstrukci dosáhnou 40,5 milionu korun. Jihočeský kraj přispěje částkou 9 milionů korun z Krajského investičního fondu, zbytek nákladů bude hrazen z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Český Krumlov: Most Edvarda Beneše se pro dopravu uzavře v pondělí, pro pěší bude postavena lávka

16:09 Český Krumlov: Most Edvarda Beneše se pro dopravu uzavře v pondělí, pro pěší bude postavena lávka

V pondělí 14. října bude v centru Českého Krumlova zahájena dlouho očekávaná rekonstrukce mostu dr. …