Český Krumlov: Výstavba plaveckého bazénu rekonstrukci zimního stadionu neohrozí

14.10.2024 16:10 | Tisková zpráva

Neutěšený stav zimního stadionu řeší vedení města již několik let. V letošním roce Pro-sport pořídil nový ořezávač ledu na zimní stadion, ale ty zásadní investice teprve přijdou.

Český Krumlov: Výstavba plaveckého bazénu rekonstrukci zimního stadionu neohrozí
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Momentálně je vyhlášeno výběrové řízení v režimu Design & Build. Do konce září vysoutěžíme projektanta a zhotovitele rekonstrukce zimního stadionu, přičemž ještě letos by se mělo začít projektovat.

Samotná rekonstrukce je plánována ve dvou etapách v roce 2025 a 2026. Na jaře příštího roku se bude žádat o stavební povolení a hned po bruslařské sezoně by měly být zahájeny práce na nové technologii a chladicí desce. „Určitě nechceme kvůli investici do bazénu zastavit modernizaci a rekonstrukci zimního stadionu, především z důvodu obrovských energetických nákladů, které s sebou provoz budovy nese,“ ujišťuje místostarosta Dalibor Uhlíř a dodává: „jara a podzimy jsou čím dál tím teplejší, a už letos jsme měli problém, abychom v polovině září nachladili ledovou plochu.“

Bude se investovat nejen do technologií, ale je třeba zkulturnit i celkové prostředí, proto se v druhé etapě vybudují nové tribuny se sezením a vestavby nových šaten pod tribuny.

„Máme příslib pomoci z Krajského investičního fondu od hejtmana Jihočeského kraje, v rozpočtu města počítáme s vlastní finanční spoluúčastí, a podáme také žádost Národní sportovní agentuře o dotaci na rekonstrukci a modernizaci zimních stadionů,“ upřesňuje Dalibor Uhlíř.

Pokud by město dotaci ve výši 40 mil. Kč od NSA získalo, mohlo by navíc vybudovat VIP zónu a zajistit bezbariérový přístup (výtah).

Celá rekonstrukce zimního stadionu by měla být během následujících dvou let dokončena. Na ni plynule naváže výstavba plaveckého bazénu: „V ideálním scénáři se počítá s tím, že architektonická studie bude zpracována ještě letos, následovat bude výběrové řízení na zhotovitele formou Design & Build v roce 2025. Samotná výstavba by měla probíhat v letech 2026 až 2028, přičemž v roce 2028 by se mohlo nové zařízení otevřít,“ doplňuje místostarosta Zbyněk Toman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Pastuchová byl položen dotaz

Problémy

Tvrdíte, jak vláda neřeší skutečné problémy této země, což je do jisté míry pravda. Ale zmiňujete řadu věcí, které byly problémem už za vás, jako třeba dostupnost bydlení, nedostatek lékařů atd. Jak tedy věřit tomu, že když se dostanete k moci, tak problémy vyřešíte? Protože ukazovat na jiné a kriti...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Český Krumlov: Výstavba plaveckého bazénu rekonstrukci zimního stadionu neohrozí

16:10 Český Krumlov: Výstavba plaveckého bazénu rekonstrukci zimního stadionu neohrozí

Neutěšený stav zimního stadionu řeší vedení města již několik let. V letošním roce Pro-sport pořídil…