Děčín: Boletický výchovný ústav podniká charitativní cestu k Baltu pro dobrou věc

12.06.2024 19:27 | Tisková zpráva

Vybraní chlapci z výchovného ústavu v Boleticích se vypraví na kolech k Baltu. „Smyslem akce je vybrat peníze, které budou věnovány domovu pro seniory na Kamenické ulici. Chlapci v průběhu akce budou muset prokázat dostatek fyzických i psychických sil. Cílem je posunout jejich komfortní zónu a překonat překážky, stejně jako v životě," říká Rudolf Jakubec, ředitel boletického výchovného ústavu. Cesta k Baltu se koná pod patronátem filantropa Tomáše Slavaty.

Děčín: Boletický výchovný ústav podniká charitativní cestu k Baltu pro dobrou věc
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Životní příběh Tomáše Slavaty je obdivuhodný. Mám velkou radost, že do svého projektu zapojil i děti z boletického ústavu. Tyto děti mají za sebou těžké životní zkušenosti, každá morální autorita, se kterou se setkají, je pro ně obrovským přínosem. Velice si vážím jejich rozhodnutí výtěžek věnovat potřebám našich děčínských seniorů,“ vítá aktivitu Anna Lehká, náměstkyně primátora pro sociální problematiku a životní prostředí.

Jízda, které se zúčastní také herci z Cirku La Putyka, se uskuteční od 10. do 14. 6. Informace k charitativní akci včetně reportáží z průběhu jednotlivých tras a výše vybrané částky najdete na stránkách Tomáše Slavaty - ZDE.

Přispět můžete ZDE.

Děčín je jedno z měst, kde se nachází výchovný ústav. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, které tato zařízení zřizuje, připravuje jejich transformaci. Její součástí
jsou mimo jiné změny v personálním zajištění včetně systémové úpravy celého managementu. Město Děčín se obává, že připravovaná transformace nebude přínosem pro fungování tohoto zařízení, naopak by mohla zapříčinit zhoršení bezpečnostní situace ve městě. Proto iniciovalo společně s Výchovným ústavem v Boleticích nad Labem několik jednání a snaží se otevřít diskuzi o připravovaných změnách.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

13:05 Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

Dopravní podnik Mladá Boleslav v současnosti realizuje projekt „Telematika MHD“, který je spolufinan…