Děčín: Město má schválený rozpočet, plánuje investice do rozvoje

05.01.2024 19:06 | Tisková zpráva

Město Děčín má pro rok 2024 řádně schválený rozpočet. Na loňském posledním jednání ho většinově podpořili zastupitelé města. Pro letošek se počítá s příjmy ve výši 1,254 milionu a výdaji ve výši 1,624 milionu korun.

Děčín: Město má schválený rozpočet, plánuje investice do rozvoje
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Protože jsou plánované příjmy nižší než výdaje, město do rozpočtu zapojí přebytek hospodaření minulých let a plánuje také využít schválený kontokorentní úvěr. Rozpočet byl proto schválen jako vyrovnaný.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39674 lidí

„Díky schválenému rozpočtu jsme schopni zajistit fungování služeb pro obyvatele našeho města, dále opravovat a udržovat náš majetek a v neposlední řadě město dále rozvíjet,“ říká primátor města Jiří Anděl (ANO).

Nejvíc peněz město vynaloží na provozní výdaje. Z nich také financuje (krom činnosti jednotlivých odborů magistrátu) městskou policii, Středisko městských služeb Děčín, příspěvkové organizace města či jednotky sboru dobrovolných hasičů. Velká část provozních výdajů jde na provoz, opravy a údržbu městského majetku.

Město má v plánu také řadu investic, například lávku pro cyklisty přes Labe, výměnu části veřejného osvětlení, modernizaci učeben na základních školách nebo chce pokračovat v revitalizaci historické části Podmokel.

Financování města ovlivní v příštích letech konsolidační balíček vlády, kvůli kterému dostane město nižší podíl z takzvaného rozpočtového určení daní pro města a obce. Naopak mu zůstanou příjmy z daní z nemovitosti, kterou vláda zvýšila. Kvůli rostoucím výdajům na systém odpadového hospodářství město zvýšilo poplatek za odpady, a to o 250 korun. Výše poplatku bude od ledna 1000 korun na osobu za jeden rok.

Rozpočet města najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…