Děčín: V Dolním Žlebu město opraví panelovou cestu, po cyklostezce budou jezdit auta

10.10.2024 7:17 | Tisková zpráva

V polovině října začne v Dolním Žlebu oprava havarijního stavu panelové komunikace a opěrné zdi, která vede nad železničním mezinárodním koridorem. Práce vyjdou na více než 21 milionů korun. Město zde musí opravit úsek, dlouhý 86 metrů. Oprava je plánovaná na sedm měsíců.

Děčín: V Dolním Žlebu město opraví panelovou cestu, po cyklostezce budou jezdit auta
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Předmětem opravy je úprava vozovky, výstavba nové opěrné zdi a protierozní řešení svahu pod navrhovanou opěrnou zdí. Město mělo původně v plánu opravit v Dolním Žlebu jinou panelovou cestu, muselo ale dojít ke změně. U stávající zdi hrozí sesuvem na koleje, což by mohlo omezit dopravu mezi Českem a Německem. Pro místní i turisty znamenají práce významné dopravní omezení.

Během stavby bude opravovaný úsek zcela uzavřen. Objízdné trasy nejsou stanoveny, protože v opravované části se nenachází žádný objekt. Zásobování stavby je plánované přes cyklostezku a následně přes místní komunikaci až do Dolního Žlebu.

Po dobu prací je nezbytné počítat s tím, že nákladní auta budou jezdit jak po cyklostezce, tak i po místní komunikaci od Čertovy vody až po Dolní Žleb. Zahájení stavby je plánováno od 15. 10. 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

doc. Břetislav Rychlík byl položen dotaz

Co si myslíte o nálepkování?

Ptám se vás, protože vy jste mnohými také nálepkován. Myslíte, že to věčné nálepkování i ze strany vlády, za kterou jste kandidoval je správné a k něčemu dobré?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kroměříž: Národní památkový ústav zahájil opravu budovy na Hanáckém náměstí

10:23 Kroměříž: Národní památkový ústav zahájil opravu budovy na Hanáckém náměstí

Národní památkový ústav (NPÚ) dnes zahájil rekonstrukci budovy v bývalých kasárnách na Hanáckém námě…