Děčín intenzivně řeší bezpečnost ve městě

20.09.2023 16:28 | Tisková zpráva

Vedení města je znepokojeno agresivitou a násilím, které narůstá v celé společnosti včetně Děčínska. V posledních dnech se uskutečnila na téma bezpečnosti řada jednání. Příští týden se sejde také koordinační skupina pro sociální, školskou a bezpečnostní oblast.

Děčín intenzivně řeší bezpečnost ve městě
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Incidenty, které se v poslední době staly, nelze tolerovat. Chci ujistit veřejnost, že vedení města situaci vnímá velmi citlivě a tématem se intenzivně zabývá,“ uvedla Anna Lehká, náměstkyně primátora pro sociální problematiku a životní prostředí. V posledních dnech proto vedení města iniciovalo řadu jednání, jejichž cílem je posílit bezpečnost ve městě. Uskutečnilo se jednání s vedením Výchovného ústavu V Boleticích, s vedením Obchodního centra Pivovar a s dalšími aktéry. Všichni oslovení chtějí situaci společně řešit.

„Posílíme a budeme lépe koordinovat především preventivní opatření. Každému musí být jasné, že násilí v jakékoliv formě tolerovat nebudeme,“ řekl Václav Němeček, náměstek primátora pro prevenci kriminality. Náměstkyně Anna Lehká k tomu dodává: „Mimo jiné budeme častěji uplatňovat osvědčený institut omezení vstupu na veřejně přístupná místa dle § 52 zákona 250/2016 Sb., o přestupcích, tak jako tomu bylo v případě aquaparku."

Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport, plánuje téma otevřít i na nejbližší pravidelné poradě ředitelů: „S řediteli škol budu na pravidelných poradách probírat zejména možnosti, jak podobným událostem předcházet. Pro mne je prioritou především bezpečnost na školách a školních hřištích, která jsou otevřená i pro veřejnost.“

První velké společné jednání k tématu bezpečnosti se uskuteční příští týden na koordinační skupině pro sociální, školskou a bezpečnostní oblast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…