Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

01.07.2024 16:14 | Tisková zpráva

Dříve dbal na bezpečnost spícího města, dnes zahraje na trumpetu a popřeje dobrou noc. Řeč je o ponocném, který v Kroměříži v doprovodu ozbrojeného strážce vždy v pátek a sobotu zpříjemní lidem celé letní prázdniny.

Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Turistickou atrakci opět připravila kroměřížská radnice s cílem zatraktivním letní sezónu. „Ponocný v minulosti plnil roli noční hlídky. Dnes už je spíše jen příjemnou vzpomínkou na dávno zaniklé povolání. A hlavně turistickou zajímavostí, jejímž cílem je zpříjemnit občanům i návštěvníkům Kroměříže letní večery,“ uvedl radní Jiří Kašík, který má v Kroměříži na starosti kulturu a cestovní ruch.

Ponocný bude k vidění v červenci a srpnu vždy v pátek a sobotu, naposledy 30. a 31. 8. Obchůzku města zahájí vždy v 21:45 u budovy radnice na Velkém náměstí.

ponocný

„Nejprve fanfárami z balkonu radnice ohlásíme blížící se hodinu nočního klidu, potom se vydáme na obchůzku Velkého náměstí a přibližně po 20 minutách se vrátíme zpátky k radnici, kde se těsně před desátou hodinou večerní rozloučíme vybranou skladbou z kroměřížského zámeckého hudebního archivu,“ prozradil ponocný Jan Šošola.

A stalo se už pěkným zvykem, že místní i turisté si spojují setkání s pomocným a jeho strážcem s příjemnou večerní procházkou před spaním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kopřivnice: Letní koncerty opět v sadu E. Beneše

16:14 Kopřivnice: Letní koncerty opět v sadu E. Beneše

Každou červencovou neděli se od 17 hodin představí v sadu E. Beneše před Ringhofferovou vilou hudebn…