Dvůr Králové nad Labem: Nové lavičky a odpadkové koše

22.03.2024 13:33 | Tisková zpráva

Pracovníci Technických služeb města Dvora Králové nad Labem v těchto dnech instalují v různých lokalitách města nový mobiliář. Nová lavička je tak již namontována u chodníku v Legionářské ulici ve svahu pod okružní křižovatkou, další byly doplněny u Labe na nábřeží Jiřího Wolkera mezi lávkou přes řeku a Kollárovou ulicí. Nový mobiliář se objeví také u dětského hřiště na Berlínku, kde dojde k výměně odpadkových košů.

Dvůr Králové nad Labem: Nové lavičky a odpadkové koše
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Místo instalace lavičky v Legionářské ulici vzešlo z projektu druhého ročníku participativního rozpočtu města, který navrhla Yvona Černíková. Přestože její nápad v hlasování veřejnosti neuspěl, rozhodli jsme se lavičku nyní v rámci doplňování mobiliáře instalovat,“ uvedl místostarosta Vítězslav Šturma. Lavičky začnou veřejnosti sloužit během příštího týdne po nezbytné technologické pauze.

Nový mobiliář se objeví také u dětského hřiště na Berlínku, kde dojde k výměně odpadkových košů. Stávající plastové nádoby nahradí moderní koše na tříděný odpad, které jsou například již v parku Schulzovy sady. Časem stejný typ odpadových nádob přibyde i na nábřeží Jiřího Wolkera.

Instalovaný mobiliář je v souladu se schváleným Manuálem veřejného prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…