Frýdek-Místek: Prolnutí historie s moderní výrobou nabídne zážitková jízda Po stopách textilek

30.06.2024 22:05 | Tisková zpráva

Turistické informační centrum Frýdek-Místek zve na další zážitkovou jízdu historickým autobusem Karosa ŠL 11, která proběhne 12. července 2024 v 9:00 a 13:00. Tato unikátní akce propojuje historii s modernou a nabízí neopakovatelný pohled do světa textilního průmyslu, který významně ovlivnil život města Frýdek-Místek.

Frýdek-Místek: Prolnutí historie s moderní výrobou nabídne zážitková jízda Po stopách textilek
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Účastníci této speciální trasy se budou moci ponořit do atmosféry místecké textilní historie, sledovat její vývoj od prvních náznaků až po současnost. Zastávky budou zahrnovat klíčová místa spojená s textilní výrobou, jako jsou průmyslové objekty, historická vila jednoho textilního magnáta a moderní výrobní závod.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 22879 lidí

„Tato jízda není jen prostou prohlídkou, ale představuje skutečný zážitek nejen pro všechny milovníky historie a textilnictví, ale také pro bývalé zaměstnance podniku Slezan. Spolu s průvodcem budeme prozkoumávat příběhy lidí, kteří formovali textilní průmysl ve Frýdku-Místku, od majitelů továren až po dělníky, jejichž práce stála za vznikem unikátní architektury města,“ uvedla ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Účastníci se mohou těšit na exkluzivní návštěvu vily jednoho z významných textilních podnikatelů, kde budou mít možnost nahlédnout do historie a prozkoumat, jak životní styl textilní elity ovlivňoval místní společnost. Jízda dále zahrnuje zastávku u firmy DEVA F-M.s.r.o., kde bude možné shlédnout inovativní technologie spojené s tradičním řemeslem švadlen. Firma je pokračovatelem textilní výroby ve Frýdku-Místku a její výrobky se vyvážejí do celého světa. V průběhu exkurze se tak návštěvníci dozví, kolik práce se skrývá ve výrobě například vojenské uniformy a kolik metrů nití se při tom spotřebuje.

Na prohlídku je nutná rezervace ZDE nebo osobně na pobočce Turistického informačního centra Frýdek-Místek, na Zámeckém náměstí 1257.

Projekt Po stopách textilek je podpořen z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Město požádá o dotaci na inteligentní zastávky

22:09 Prostějov: Město požádá o dotaci na inteligentní zastávky

Radní na svém jednání odsouhlasili podání žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního p…