Havířov: Čestného občana Davida Pastrňáka vítaly davy fanoušků

29.07.2024 16:48 | Tisková zpráva

V neděli 28. července 2024 své rodné město Havířov navštívil profesionální hokejový útočník David Pastrňák. A nepřijel s prázdnou, přivezl s sebou pro české hokejové fanoušky trofej nejcennější – pohár pro mistry světa v ledním hokeji. Tuto mimořádnou událost si nenechaly ujít stovky občanů Havířova a širokého okolí, kteří se v jednu chvíli sešli na místním náměstí Republiky.

Havířov: Čestného občana Davida Pastrňáka vítaly davy fanoušků
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Davida přišel pozdravit průřez generacemi – babičky a dědečkové, jejich děti, i děti jejich dětí. Celé nedělní odpoledne se neslo v euforické atmosféře, na všechny čekalo velké pódium a atraktivní program. Začalo se těsně před polednem Davidovou krasojízdou po městě s pohárem. Následovalo povídání na pódiu, pozdravy a předání čestného občanství. Výjimečné odpoledne zpestřilo finále letní víkendové soutěže malých hokejistů Hokej na dvorcích, utkání vedení města versus tým složený z vylosovaných občanů města a vystoupení šumperské kapely O5 a Radeček.

David Pastrňák si z Havířova neodváží pouze zážitky a čestné občanství, též pamětní knihu, do které mu občané psali vzkazy a přání, ale také oblíbené deskové hry a kilo pochoutkového salátu z legendárního havířovského Labužníka, na který kdysi chodil s celou rodinou, a který je dodnes podle něj nejlepší v celé naší republice.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…