Hlasujte pro Strom roku města Zlína 2011

27.09.2011 11:57 | Zprávy

Letošní rok byl vyhlášen také jako Mezinárodní rok lesů. Nejen proto připravil Odbor životního prostředí a zemědělství a Odbor městské zeleně magistrátu na celý rok sérii aktivit na podporu významu ochrany stromů v našem městě.

Hlasujte pro Strom roku města Zlína 2011
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Zlínské děti i dospělí se zapojili do vyhlášené ankety Strom roku města Zlína 2011 a navrhli devět opravdových skvostů. Ještě do 16. října můžete na stránkách města www.zlin.eu v galerii těchto stromů vybírat strom, který vás zaujme. Vítězný strom ponese titul Strom roku města Zlína 2011 a na Den Země 2012 bude ošetřen certifikovaným arboristou.

Nenechte si také ujít vyhlášení výsledků ankety na akci Dny stromů ve Zlíně dne 20. října v parku Svobody. V doprovodném programu si budete moct vyzkoušet zážitkové stromolezení, přírodovědné hry a ekohry, test pro výpočet ekologické stopy ad. Akce proběhne jen za příznivého počasí. Na radnici bude po tři týdny k vidění výstava fotografií Památné a významné stromy Zlínska.

Stromové slavnosti (Oslavy Dne stromů) završí výsadba nových švestek a třešní na Jižních Svazích, která proběhne 28. 10. 2011 v dopoledních hodinách. Touto výsadbou, která je určena pro širokou veřejnost, se zapojíme k pokusu o mezinárodní rekord v počtu vysazených stromů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

19:10 Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

Sdílené elektrokoloběžky, které se v Hradci Králové pokoušely usadit, už podruhé neuspěly. V prvním …