Hlučín: Aktuality ze sanace hlučínského jezera

02.09.2022 7:34 | Tisková zpráva

Přehled prací začneme u nového mostu z Kozmic do Jilešovic přes řeku Opavu. Zde byly vybudovány základové betonové opěry, kolem kterých byla provedena úprava břehů lomovým kamenem.

Hlučín: Aktuality ze sanace hlučínského jezera
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Samotná ocelová konstrukce mostu byla připravována samostatně v těsné blízkosti a po dokončení byla jeřábem umístěna na připravené opěry. Na opačné straně jezera je prováděna úprava stávajícího mostního objektu nad korytem bezpečnostního přelivu, jejímž záměrem je rozšíření stávající mostní konstrukce pro převedení plánované cyklostezky podél komunikace II/469 z Hlučína směrem do Děhylova. Na objektech v prostoru břehů jezera, což je bezpečnostní přeliv a výpustný objekt, budou dokončeny práce po letních měsících, kdy bude opět snížena hladina na výšku potřebnou k dokončení prací. Tyto části břehů jezera jsou uzavřeny a proto apelujeme na návštěvníky jezera, aby dodržovali zákaz vstupu do označených a zajištěných částí staveniště. Během následujícího měsíce budou opět zahájeny práce v prostoru koryta bezpečnostního přelivu, který bude oddělen betonovým výškovým stupněm od potoka Vařešinka, v jehož spodním úseku ústícím do řeky Opavy bude provedeno zkapacitnění stávajícího koryta odstraněním nánosů sedimentů. Postup prací je i nadále zaznamenáván pomocí dronu a záběry z něj jsou zveřejňovány na webových stránkách města Hlučína ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…