Hlučín: Setkání psovodů V4

28.09.2022 19:03 | Tisková zpráva

Celkem 27 policejních psovodů se svými „miláčky“ z Česka, Polska, Slovenska a Maďarska se ve dnech 8. a 9. září setkali na mezinárodním soustředění psovodů ozbrojených složek, a to u nás v Hlučíně.

Hlučín: Setkání psovodů V4
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Po dva dny trénovali, řešili modelové situace a sdíleli zkušenosti kolegové psovodi z městské či státní policie, ale i z vězeňské služby zemí Visegrádské čtyřky (V4). 

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Smyslem dvoudenního soustředění bylo předat si informace a poznatky z oboru, neboť v každé zemi se použití služebního psa řídí jinými pravidly. To proto, že i zákony se od sebe liší. Rozdílné zkušenosti denně využívají psovodi při spolupracích na hranicích. Například při kontrolování kamionů kvůli nelegální migraci, anebo když pátrají po nezvěstných. Nejčastěji se policejní psi musí vypořádat s agresivním útočníkem nebo nezvladatelným davem lidí, třeba při sportovních akcích. Psi ale nerozlišují, zda jsou v práci nebo si “jen” hrají. Pracovní doba nikdy nekončí ani pro samotné psovody. Ti jsou totiž nejen jejich páni, ale také, ve většině případů, jejich rodina. „Děkuji vedení města i vedení naší městské policie za možnost realizovat tuto mimořádnou akci, která se nad očekávání vydařila s ohledem na program i počasí, ale hlavně na základě setkání s lidsky i profesně skvělými psovody, figuranty i dalšími zainteresovanými osobami,” uvedl hlavní organizátor akce strážník Lumír Prejda z Městské policie Hlučín.

Samozřejmě, že poděkování patří všem zúčastněným, vedení města za podporu, ale také i vedení FK Darkovičky, které nám umožnilo ve svém areálu tuto akci uskutečnit. Ale v největší míře patří poděkování strážníkovi Lumíru Prejdovi, který celou akci organizoval. A dle slov všech účastníků: ...„měla nejlepší úroveň ze všech takových to akcí, které již proběhly, jak na Slovensku či v Maďarsku”.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …