Hlučínské muzeum získalo první cenu v návštěvnické soutěži

20.05.2017 14:20 | Zprávy

Prestižní cenu získalo Muzeum Hlučínska. Stalo se muzeem roku v soutěži, kterou vyhlásila Asociace muzeí a galerií ČR.

Hlučínské muzeum získalo první cenu v návštěvnické soutěži
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

První místo, které Hlučínští získali v celonárodní návštěvnické soutěži v konkurenci všech muzeí České republiky, svědčí o mimořádné přízni, které se Hlučínské muzeum těší u svých návštěvníků.

"V soutěži hodnotí jednotlivá muzea přímo jejich návštěvníci. Vyjadřují se k expozicím, výstavám, poskytovaným službám i k vstřícnosti personálu. Že nám lidé dali nejvíce hlasů, je zásluhou celého muzejního týmu. Mí spolupracovníci dokázali vytvořit prostředí, ve kterém se návštěvníci cítí dobře. Proto u nás rádi tráví svůj volný čas, vzdělávají se a opakovaně se k nám vracejí," řekl ředitel Muzea Hlučínska Metoděj Chrástecký.

Cenu přebíral hlučínský muzejní tým v pražské Betlémské kapli ve středu 17. května.  Návštěvníci dávali muzeím z celé České republiky své hlasy na portálu Do-muzea.cz. Další institucí ze Slezska, která se probojovala do první čtveřice, bylo Slezské zemské muzeum Opava, které skončilo třetí.

"Jsme pyšní, že se naše Hlučínské muzeum opět prosadilo v silné konkurenci muzeí z celé České republiky," řekl starosta Pavel Paschek.

Muzeum Hlučínska získalo už v květnu 2015 zvláštní cenu na XIII. ročníku prestiž?ní národní soutěže muzeí Gloria musaealis v kategorii Muzejní počin roku 2014 za svou unikátní expozici ?Kdo jsou lidé na Hlučínsku?, která zachycuje pohnutou historii regionu na příbězích konkrétních lidí. V Obecním domě v Praze cenu přebírali ředitel muzea a spoluautor expozice Metoděj Chrástecký, tvůrce scénáře a architektonického řešení scénograf David Bazika, historikové Jiří Jung a Jiří Neminář, grafik Vladimír Kotek,a autor filmové části expozice David Jařab. Na slavnostním ceremoniálu byl před dvěma lety tým z Hlučína jediným reprezentantem Moravskoslezského kraje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…