Hlučínské muzeum získalo první cenu v návštěvnické soutěži

20.05.2017 14:20 | Zprávy

Prestižní cenu získalo Muzeum Hlučínska. Stalo se muzeem roku v soutěži, kterou vyhlásila Asociace muzeí a galerií ČR.

Hlučínské muzeum získalo první cenu v návštěvnické soutěži
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

První místo, které Hlučínští získali v celonárodní návštěvnické soutěži v konkurenci všech muzeí České republiky, svědčí o mimořádné přízni, které se Hlučínské muzeum těší u svých návštěvníků.

"V soutěži hodnotí jednotlivá muzea přímo jejich návštěvníci. Vyjadřují se k expozicím, výstavám, poskytovaným službám i k vstřícnosti personálu. Že nám lidé dali nejvíce hlasů, je zásluhou celého muzejního týmu. Mí spolupracovníci dokázali vytvořit prostředí, ve kterém se návštěvníci cítí dobře. Proto u nás rádi tráví svůj volný čas, vzdělávají se a opakovaně se k nám vracejí," řekl ředitel Muzea Hlučínska Metoděj Chrástecký.

Cenu přebíral hlučínský muzejní tým v pražské Betlémské kapli ve středu 17. května.  Návštěvníci dávali muzeím z celé České republiky své hlasy na portálu Do-muzea.cz. Další institucí ze Slezska, která se probojovala do první čtveřice, bylo Slezské zemské muzeum Opava, které skončilo třetí.

"Jsme pyšní, že se naše Hlučínské muzeum opět prosadilo v silné konkurenci muzeí z celé České republiky," řekl starosta Pavel Paschek.

Muzeum Hlučínska získalo už v květnu 2015 zvláštní cenu na XIII. ročníku prestiž?ní národní soutěže muzeí Gloria musaealis v kategorii Muzejní počin roku 2014 za svou unikátní expozici ?Kdo jsou lidé na Hlučínsku?, která zachycuje pohnutou historii regionu na příbězích konkrétních lidí. V Obecním domě v Praze cenu přebírali ředitel muzea a spoluautor expozice Metoděj Chrástecký, tvůrce scénáře a architektonického řešení scénograf David Bazika, historikové Jiří Jung a Jiří Neminář, grafik Vladimír Kotek,a autor filmové části expozice David Jařab. Na slavnostním ceremoniálu byl před dvěma lety tým z Hlučína jediným reprezentantem Moravskoslezského kraje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…