Hodonín: Město rozšířilo služby Senior taxi o další místa přepravy a víkendový provoz

12.09.2024 10:23 | Tisková zpráva

Od začátku měsíce září mohou hodonínští senioři využívat služby Senior taxi k přepravě do dalších tří míst. Nově se lze přepravit také na veslařský klub, do zoologické zahrady a hodonínských lázní.

Hodonín: Město rozšířilo služby Senior taxi o další místa přepravy a víkendový provoz
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Novinkou je i možnost využití této služby o víkendech a na cesty na lékařskou pohotovost do místní nemocnice po celý týden. Službu poskytuje město svým občanům starším 65 let nebo držitelům průkazů ZTP nebo ZTP/P už sedm let.Novinkou je i možnost využití této služby o víkendech a na cesty na lékařskou pohotovost do místní nemocnice po celý týden. Službu poskytuje město svým občanům starším 65 let nebo držitelům průkazů ZTP nebo ZTP/P už sedm let.

Počet míst, kam se mohou senioři prostřednictvím služby Senior taxi v Hodoníně přepravit, se od 1. září 2024 opět rozšířil. Kromě jízd k vyřízení záležitostí na Městském úřadě Hodonín ve všech jeho budovách (radnice na Masarykově náměstí 1, Národní třída 25, Horní Valy 2), návštěv městské knihovny včetně pobočky na Brandlově ulici, lékařů a nemocnice na území města, polikliniky, přepravy na městský hřbitov, vlakového a autobusového nádraží, pošty, Úřadu práce Hodonín, Stavebního bytového družstva Hodoňan, dodavatelů energií, Okresní správy sociálního zabezpečení, domu kultury či kulturních akcí v Hodoníně přibyla možnost přepravy na veslařský klub, do zoologické zahrady a hodonínských lázní.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7064 lidí

„Cílem je, aby starší, často méně pohybliví občané nebo ti, jimž zdravotní stav komplikuje přepravu k vyřízení si svých záležitostí na úřadech, u lékaře či jenom dostat se na jiná místa ve městě, měli alternativní možnost přepravy,“ říká místostarosta města Vojtěch Salajka.

„Senioři mohou jet i s doprovodem jedné osoby a za jednu jízdu platí dvacet korun,“ dodává místostarosta. Tato služba vyšla město v loňském roce na 155 tisíc korun.

Senior taxi v Hodoníně vstupuje do osmé sezony a postupně využívá službu stále více zájemců, rozšiřuje se i počet cílových míst. „Zaregistrovali jsme několik podnětů, kterými by senioři chtěli službu více přizpůsobit jejich potřebám,“ říká Michaela Klepáčová z odboru sociálních věcí a školství.

„Kromě tří nových míst nyní senioři mohou využít Senior taxi o víkendu od 6:30 do 15 hodin. A také pro cesty na lékařskou pohotovost do hodonínské nemocnice – v pracovní dny od 17 hodin a o víkendech a o svátcích od 8 hodin. V případě cesty na pohotovost není potřeba se objednávat jeden den předem, je však nutné respektovat možný delší dojezdový čas,“ vysvětluje vedoucí odboru.

Za dobu trvání služby Senior taxi (od 1. 9. 2017) město vydalo celkem 1019 průkazů, z toho jen za loňský rok celkem 123 průkazů. V roce 2023 senioři uskutečnili 2628 jízd, což bylo oproti předchozímu roku o 242 jízd více.

Ostatní podmínky služby Senior taxi (více ZDE) zůstávají beze změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

19:45 Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

Plzeň upraví plochu v Třebízského ulici před svým zimním stadionem. Zbourány budou turnikety, které …