Hodonín: Nová stezka na Výhoně přispěje k větší bezpečnosti i komfortu

11.10.2022 17:39 | Tisková zpráva

Již v druhém říjnovém týdnu je na Výhoně v plánu zahájení výstavby nové stezky pro chodce a cyklisty. Přibližně 200 m dlouhá a 2,75 m široká komunikace s dlážděným povrchem propojí střední a dolní cestu a nahradí dosud využívanou stezku.

Hodonín: Nová stezka na Výhoně přispěje k větší bezpečnosti i komfortu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Ta vznikla mezi zahrádkami a tratí „Mutěnkou“ a sloužila obyvatelům lokality včetně dětí, které si tudy zkracovaly cestu do školy.

Jedná se tak o další krok ke zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů z tzv. střední cesty, kteří dosud museli překonat nechráněný železniční přejezd a dále přejít přes frekventovaný úsek křižovatky ulic Žižkova a U přejezdu. Podél nové komunikace je rovněž navrženo veřejné osvětlení. Součástí bude také vybudování krátkého úseku chodníku, který se napojí na stávající chodník podél dolní cesty.

Náklady na realizaci této stavby činí přibližně 4,5 mil korun a odhadovaný termín dokončení je v prosinci letošního roku. Zhotovitelem stavby je společnost Swietelsky stavební s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…