Hradec Králové: Lesní hřbitov bude napojený na městský vodovod

23.05.2017 10:03 | Zprávy

Město vybuduje nové vodovodní a kanalizační napojení Lesního hřbitova a nedalekého psího útulku. Doposud se zde voda čerpala ze studní, odpadní vody útulek odvádí do septiku. Napojení na vodovodní a kanalizační řád umožní další rozvoj a komfort služeb obyvatelům města v této lokalitě.

Hradec Králové: Lesní hřbitov bude napojený na městský vodovod
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vodovod a kanalizace dnes končí v Malšovicích u Zděné boudy. Prodloužení těchto sítí na točnu u Lesního hřbitova provedou Vodovody a kanalizace Hradec Králové, jejich pokračování na hřbitov a do psího útulku je již v režii města.

„Obě stavby budeme s VaKem společně koordinovat, aby omezení návštěvníků městských lesů bylo minimální. Dnes jsme na radě schválili vypsání veřejné zakázky, pokud se podaří najít dodavatele ve standardních lhůtách, měl by být vodovod a kanalizace v zemi do podzimu,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za investice.

Na zhruba půl kilometru vodárenských sítí má město připravených 5,5 milionu korun, výslednou cenu ale určí nabídky dodavatelů. S vypsáním veřejné zakázky ještě musí souhlasit zastupitelé na svém květnovém zasedání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…