Hradec Králové: Lesní hřbitov bude napojený na městský vodovod

23.05.2017 10:03 | Zprávy

Město vybuduje nové vodovodní a kanalizační napojení Lesního hřbitova a nedalekého psího útulku. Doposud se zde voda čerpala ze studní, odpadní vody útulek odvádí do septiku. Napojení na vodovodní a kanalizační řád umožní další rozvoj a komfort služeb obyvatelům města v této lokalitě.

Hradec Králové: Lesní hřbitov bude napojený na městský vodovod
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vodovod a kanalizace dnes končí v Malšovicích u Zděné boudy. Prodloužení těchto sítí na točnu u Lesního hřbitova provedou Vodovody a kanalizace Hradec Králové, jejich pokračování na hřbitov a do psího útulku je již v režii města.

„Obě stavby budeme s VaKem společně koordinovat, aby omezení návštěvníků městských lesů bylo minimální. Dnes jsme na radě schválili vypsání veřejné zakázky, pokud se podaří najít dodavatele ve standardních lhůtách, měl by být vodovod a kanalizace v zemi do podzimu,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za investice.

Na zhruba půl kilometru vodárenských sítí má město připravených 5,5 milionu korun, výslednou cenu ale určí nabídky dodavatelů. S vypsáním veřejné zakázky ještě musí souhlasit zastupitelé na svém květnovém zasedání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…