Hradec Králové: Letecká akce Open Skies for Handicapped už zítra

21.06.2024 13:05 | Tisková zpráva

Tuto sobotu se na hradeckém letišti bude konat oblíbená akce Open Skies for Handicapped, kterou pořádají Letecké služby Hradec Králové. Jedná se o charitativní událost, v rámci které mohou lidé se zdravotním znevýhodněním spolu se svými rodinami zažít vyhlídkový let. Pro všechny návštěvníky je navíc připraven zábavný doprovodný program. Vstup na akci i parkování jsou zdarma.

Hradec Králové: Letecká akce Open Skies for Handicapped už zítra
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Letos se uskuteční již 15. ročník charitativní akce Open Skies for Handicapped. „Tuto akci pořádáme, až na jednu pauzu během covidu, pravidelně od roku 2008. Smyslem je dopřát zdravotně znevýhodněným osobám a jejich rodinám hezký den s nevšedním zážitkem, který si společně užijí a budou na něj rádi vzpomínat,“ popisuje Pavel Rind, ředitel Leteckých služeb Hradec Králové, které jsou pořadatelem této akce. Na ní se kromě města Hradec Králové finančně podílí také Královéhradecký kraj a řada dalších partnerů.

Brány letiště se otevřou v sobotu 22. června v 9:00, oficiálně bude program zahájen v 10:00 hodin. Během dne se pak do vzduchu vznese několik armádních letounů jako LET 410 Turbolet, C295 Cassa, novinkou pro letošní rok je vládní Airbus A319CJ, který zabezpečí vyhlídkový let a následně bude k dispozici na statické ukázce.

Anketa

Věříte státním institucím České republiky?

hlasovalo: 19521 lidí

Armádní letadla doplní civilní letadlo Antonon An-2 a vrtulníky G2 Cabri a Robinson R44. Vyhlídkové lety budou zabezpečovány vzdušnými silami Armády České republiky a Centrem leteckého výcviku Pardubice a dále soukromými provozovateli letadel a vrtulníků.

„Návštěvníky čeká v rámci doprovodného programu například ukázka historické armádní techniky České republiky, statické ukázky letounů a vrtulníků, letecké simulátory, ale také stánek a ukázky techniky a vybavení městské policie a složek IZS,“ říká náměstek primátorky Miroslav Hloušek, odpovědný za správu leteckých služeb.

Na akci mají všichni návštěvníci vstup zdarma, neplacené je pro tuto akci i parkování na letišti. Kompletní program a další potřebné informace jsou k dispozici na webových stránkách ZDE.

Akce Open Skies for Handicapped také nedávno získala významné ocenění. „Tato charitativní akce nabízí svým zaměřením a charakterem výjimečná nejenom v rámci České republiky ale i Evropy. Díky její povaze, přístupu organizátorů a dobré pověsti získala v letošním roce titul Událost roku, o které hlasovala hradecká veřejnost. Cenu jsme Leteckým službám předali v květnu na slavnostním předávání výročních cen města,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast kultury Ilona Dvořáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Petr Bystroň

Dobrý večer, paní Konečná, v první řadě Vám gratuluji k výsledkům voleb do EP. Chci se zeptat dále, jak se díváte na "hledání" politika opoziční AFD v České republice? Přijde Vám to v pořádku? (Mně osobně to něco připomíná).Děkuji a přeji hezký večer.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dovolená v Jičíně nabídne mnoho akcí nejen v zámeckém parku

19:06 Dovolená v Jičíně nabídne mnoho akcí nejen v zámeckém parku

Léto v Jičíně bude opět plné hudby, filmu, divadla i volnočasových a sportovních radovánek. Město Ji…