Hradec Králové: Město plánuje stezku pro pěší a cyklisty v ulici Bratří Štefanů

08.10.2024 13:05 | Tisková zpráva

Hradec Králové pokračuje ve svém úsilí urychlit přípravu cyklostezek a nyní chce podniknout kroky k tomu, aby se obyvatelé mohli bezpečněji pohybovat ulicí Bratří Štefanů na Slezském Předměstí. Bude proto chystat projektovou dokumentaci úseku mezi Stoletou a Ternem, na kterou bylo vyčleněno 1,5 milionu korun. Samotná výstavba prvního úseku stezky by mohla být zahájena v roce 2026.

Hradec Králové: Město plánuje stezku pro pěší a cyklisty v ulici Bratří Štefanů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Stavba této prioritní cyklostezky je nezbytným krokem, po kterém již řadu let volala komise místní samosprávy i občané, kteří tudy pravidelně jezdí. Schválili jsme investiční záměr a alokovali prostředky ve výši 1,5 milionu korun na zpracování projektové dokumentace. Projektanta plánujeme vybrat v příštím roce a konečná cena bude určena výběrovým řízením,“ popisuje investiční náměstek primátorky Lukáš Řádek.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 13994 lidí

Po vypracování projektové dokumentace bude následovat výběr zhotovitele první etapy, a to úseku mezi zastávkami MHD Stoletá a Terno. Samotná výstavba by tak v případě příznivého vývoje mohla být zahájena v roce 2026. Postupně budou navazovat i další etapy.

„Výstavba stezky pro pěší a cyklisty v ulici Bratří Štefanů je velice důležitým krokem pro to, aby byla zajištěna bezpečnost na Slezském Předměstí v lokalitě při severní straně silnice I/11 ve směru z Hradce Králové na Blešno a Svinary,“ říká Pavel Vrbický, náměstek odpovědný za majetek města.

„V rámci první etapy máme vše majetkově vypořádáno. Navazující úsek, který pokračuje až k Parlamentu a dál k autobusové točně, s kolegy z odboru majetku intenzivně řešíme. Bohužel zde zatím město nemá vykoupeny všechny pozemky. Jejich majitele jsme už oslovili, jednali s nimi, ale během podzimu budou ještě tato jednání pokračovat,“ dodává Vrbický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Opravujeme hospic, příjem nových pacientů je v říjnu a listopadu omezen

16:14 Frýdek-Místek: Opravujeme hospic, příjem nových pacientů je v říjnu a listopadu omezen

Budova městského hospice ve Frýdku-Místku se dočkala odborného zásahu. V objektu se čím dál více pro…