Hradec Králové: V létě pět novinek. K mlžným branám přibyla mlžná krychle a stromy

12.06.2024 22:28 | Tisková zpráva

V minulém roce instalovaly Technické služby Hradec Králové po městě prvních pět mlžných bran. Letos je nově rozšířilo dalších pět mlžicích prvků ve tvaru stromů a krychle. V těchto dnech se mlžné stromy objevily na náměstí 28. října a na Ulrichově, Baťkově a Masarykově náměstí. V průběhu června přibude ještě mlžicí krychle u sportovního areálu Slavia. Novinky vyšly na téměř 500 tisíc korun bez DPH.

Hradec Králové: V létě pět novinek. K mlžným branám přibyla mlžná krychle a stromy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Po pozitivním ohlasu z minulého roku na mlžné brány jsme letos pořídili nové mlžicí prvky jako další chladicí opatření v horkých dnech. Mlžidla připomínají svým tvarem stromy nebo krychli, a jsou umístěna na často navštěvovaná hradecká náměstí a místa k vhodnému zdroji vody,“ uvádí náměstek primátorky odpovědný za Technické služby Hradec Králové Pavel Vrbický. Mlžné stromy v hodnotě téměř 400 tisíc korun bez DPH nyní nainstalovala dodavatelská firma. Hradečanům jsou k dispozici na Ulrichově, Baťkově a Masarykově náměstí. Mlžidlo lze vyzkoušet také na náměstí 28. října. Mlžná krychle v ceně přibližně 87 tisíc korun bez DPH bude umístěna ještě tento měsíc u areálu TJ Slavia Hradec Králové.

„Společně s novými mlžnými prvky se spustí také mlžné brány. U těch jsme letos vylepšili jejich umístění. Z pěti mlžných bran přišla jedna na dětské dopravní hřiště v Třebši a jedna k Divadlu Drak. Ostatní pak podle vyzkoušené návštěvnosti zůstaly na tradičních místech u autobusové zastávky Alessandria, na Malém náměstí a u Grandu,“ popisuje umístění náměstek Vrbický.

Přibližně dva metry vysoké mlžné stromy jsou stejně jako mlžné brány vyrobeny z nerezové oceli a mají tlačítko s časovačem mlžení na 15 sekund. Téměř 2,5metrová celoocelová mlžná krychle bude fungovat podobným způsobem. „Většina mlžných prvků má kromě ochlazování okolí výhodu ve své skladnosti a snadném přesouvání v případě potřeby u konání některých kulturních akcí. Výjimkou bude vzhledem k velikosti pouze mlžný prvek u sportovního areálu. Takto vyzkoušíme například bránu po dobu divadelního festivalu Regiony, kterou následně od Divadla Drak přesuneme do Malšovic k trvalkovému záhonu u zábavního centra,“ dodává ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Na území města začíná od 1. července platit zákaz stání kamionů

7:04 Plzeň: Na území města začíná od 1. července platit zákaz stání kamionů

V Plzni v pondělí 1. července 2024 vstoupí v platnost zónové dopravní značky, které regulují stání k…