Hradec Králové: Vyberte si projekt a dejte mu svůj hlas

16.10.2024 13:44 | Tisková zpráva

Kdo zaváhá, ten nebude moci rozhodnout o tom, které z navržených projektů promění naše město k lepšímu! Zapojte se do hlasování v rámci participativního rozpočtu města Pro(buď) Hradec. Čas máte už jenom do neděle 20. října.

Hradec Králové: Vyberte si projekt a dejte mu svůj hlas
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Participativní rozpočet je způsob správy městských financí, který dává občanům příležitost přímo se podílet na rozhodování o tom, kam město investuje své peníze. Je to jednoduchý, v mnoha městech využívaný, proces, při kterém lidé mohou nejen navrhovat, ale následně i hlasovat o projektech, které jsou jim nejbližší a které by ve svém městě rádi potkávali.  

Projekty jsou rozděleny do dvou kategorií. Pro malé jsou nachystány čtyři miliony korun a pro velké je vyčleněno šest milionů. V každé kategorii bude možné udělit pět kladných hlasů a dva záporné. Návrhy, které obdrží 33% negativních hlasů ze všech hlasů odevzdaných projektu, uskutečněny nebudou. Vítězné projekty, které budou známy už koncem října, budou zrealizovány do dvou let. Práce na některém z menších projektů by mohly být zahájeny ještě letos. Vybraný projekt musí být přístupný veřejnosti po většinu dne a bez finančních nákladů, musí být přínosný nejen pro město, ale i pro občany.

Čtyřmilionová částka vyčleněná na malé projekty se bude týkat těch, jejichž realizace, provoz a údržba na první rok by měla být v součtu minimálně 20 tisíc korun včetně DPH a neměla by přesáhnout částku 400 tisíc korun včetně DPH. Velké projekty, které zahrnují provoz a údržbu na první rok a jsou v součtu minimálně 400 tisíc korun včetně DPH a nepřesáhnou částku dva miliony korun včetně DPH, mají vyčleněno šest milionů.

Více informací o projektu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Platy

V čem je problém, že jsou u nás platy tak nízké? A co navrhujete jako řešení?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Děčín: Domov pro seniory v Křešicích zahájil provoz

16:48 Děčín: Domov pro seniory v Křešicích zahájil provoz

Město Děčín slaví další úspěch v rámci zlepšování veřejné správy a služeb pro občany. V letošním dev…