Hradec Králové: Vznikne první psí park

30.09.2024 10:44 | Tisková zpráva

V Malšovicích vedle přilehlého letního koupaliště Flošna vznikne první psí park. Jedna se o volnou plochu o velikosti 1533 m3, kterou město nechá oplotit a vnitřek přizpůsobí volnému pobytu psů. Prostor by měly doplnit vjezdová brána, dvě dvojité branky pro vstup a tři lavičky. Do budoucna by zde mohly přibýt i speciální herní prvky. Psí parky město plánuje ještě rozšiřovat, v dalších letech by tak mohla vzniknout třeba v Labské kotlině, v blízkosti soutoku nebo v okolí Durychovy ulice.

Hradec Králové: Vznikne první psí park
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Psí park bude prostorem určeným pouze pro psy a jejich páníčky. Psi zde budou moci být na volno, a to za předpokladu, že se jedná o zvířata, která se socializací mají zkušenost a jsou nekonfliktní k ostatním psům. Bude zde možné posedět, hrát si se psy, cvičit je a podobně,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městského majetku Pavel Vrbický. Veškeré podmínky provozu bude upravovat návštěvní řád.

Vznik nového psího parku na svém včerejším jednání schválili radní města. Technické služby se během podzimních dnů chystají vypsat výběrové řízení na zhotovitele. „Pokud vše půjde podle plánu a klimatické podmínky to umožní, mohl by dodavatel s budováním psího parku začít začátkem nadcházejícího roku,“ doplňuje ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Radnice předpokládá, že by částka za kompletní výstavbu psího parku neměla přesáhnout milion korun. Finální cenu ale určí až výběrové řízení.

První psí park v Hradci Králové se bude nacházet na travnaté ploše mezi koupalištěm Flošna a vzdálenějším silničním okruhem. „Půjde o plochu o velikosti 1533 metrů čtverečních, která bude celá kompletně oplocená. Umístíme zde jednu bránu pro vjezd údržbové techniky a dále dvě dvojité branky pro vstup, které zajistí větší bezpečnost i pohodlí návštěvníkům a jejich psům. Uvnitř psího parku se budou nacházet tři lavičky, do budoucna ale můžeme jejich počet ještě zvýšit. Stejně tak budeme ještě uvažovat o instalaci herních a cvičebních prvků pro psy. Uvidíme podle toho, jak často a jakým způsobem bude hřiště využíváno,“ říká náměstek Vrbický.

V příštích letech město počítá s vybudováním dalších psích parků. Objevit by se mohly například v blízkosti soutoku řek Labe a Orlice, v okolí ulic Durychova, Pod Zámečkem nebo Palachova či na několika vytipovaných místech v Labské kotlině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Jihlava: Kinopříběh Paměti národa nabídne vzpomínku i na protektorátní Jihlavu

13:44 Jihlava: Kinopříběh Paměti národa nabídne vzpomínku i na protektorátní Jihlavu

V gotickém sále jihlavské radnice bude ve středu 2. října představen kinopříběh Post Bellum. Jde o k…