Hradec Králové chce opět svým školám přispět na energie

09.11.2022 16:02 | Tisková zpráva

V létě uvolnilo město Hradec králové pro své základní a mateřské školy devět milionů korun na krytí nárůstu cen energií. Nyní by mělo dojít k dalšímu navýšení finančních prostředků pro některé hradecké školy, celkově jde o částku 1,16 milionu korun. Částku na svém zasedání schválili radní města, v nejbližší době o ní budou rozhodovat také městští zastupitelé.

Hradec Králové chce opět svým školám přispět na energie
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V letošním roce došlo k podstatnému nárůstu výdajů za energie. V souvislosti s tím již město poskytlo všem svým školám devět milionů korun na krytí ztráty. „Bohužel již nyní vidíme, že finanční prostředky, které město rozdělilo mezi školy během léta, nestačí a bude třeba příspěvky ještě navýšit. Týká se to zejména škol s plynovým vytápěním, s plaveckým bazénem nebo s probíhající rekonstrukcí, kdy jim vznikly zvýšené náklady na energie,“ uvádí vedoucí odboru školství Magistrátu města Hradec Králové Zbyněk Bárta.

Jednorázové finanční příspěvky ve výši od 50 do 300 tisíc korun obdrží MŠ Lužická, MŠ Sluníčko, ZŠ Habrmanova, ZŠ Štefánikova, ZŠ SNP, ZŠ a MŠ Kukleny a ZŠ a MŠ Nový Hradec Králové. „Jedná se o školy, kterým již přišlo vyúčtování, uvidíme, jak tomu bude u těch ostatních,“ doplňuje vedoucí Bárta.

Město Hradec Králové zřizuje jedenáct samostatných mateřských a sedmnáct základních škol, z nichž deset má současně i mateřskou školu. Zbývajícími městskými školskými zařízeními jsou dvě základní umělecké školy a dům dětí a mládeže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…