Hustopeče: Otevřeli jsme nový amfiteátr

28.07.2024 11:33 | Tisková zpráva

Hustopeče se mohou radovat z nového venkovního amfiteátru. Vyrostl za zdejším společenským domem a slavnostně otevřen byl v úterý 23. července.

Hustopeče: Otevřeli jsme nový amfiteátr
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Součástí slavnostního otevření byl koncert kapely Hazafele, promítání pod širým nebem a také slavnostní přestřižení pásky včetně stylového přípitku – láhve sektu odsekla krojovou botou trojnásobná mistryně republiky v sabráži, hustopečská rodačka Libuše Vrbová. 

U přestřižení pásky nechyběli zástupci města i lidé, kteří se podíleli na dlouholetých přípravách nejen hotového amfiteátru, ale i náročného projektu rekonstrukce celého společenského domu. „Současné vedení města si kladlo za cíl dokončit tři velké investice - výstavbu Centra volného času Pavučina, rekonstrukci kina a rekonstrukci Společenského domu. Právě společenský dům je finančně nejnáročnější a jenom samotný projekt se připravoval několik let. Dotační tituly nejsou, proto jsme rádi, že zastupitelstvo uvolnilo z rozpočtu 30 milionů korun, za které se podařilo vyjmout z celkového projektu alespoň to, co Hustopečím chybí nejvíc, a tím je venkovní areál,“ shrnula krátce historii projektu starostka Hana Potměšilová.

Spolu s výstavbou nového prostoru se logicky začalo i s opravou zadního traktu společenského domu tak, aby pohled na něj nekazil celkový dojem z nového moderního areálu. „Nedovedu si představit, že bychom se z nového amfiteátru dívali na prastarou fasádu, která byla v katastrofálním stavu. Proto jsme uvolnili další finance, díky kterým jsme vybudovali nové toalety pro návštěvníky areálu, nová okna a dveře do společenského domu, novou fasádu a především novou střechu nad restaurací, která byla také v havarijním stavu. Nějaké drobné práce budou v areálu ještě probíhat, ale to zásadní máme hotové a pro město je to tak zatím poslední investice do těchto prostor,“ doplnila starostka.

Důvodem jsou především jiné velké investice, které město v nejbližších letech čekají. Především čistička odpadních vod a další kapacity pro předškolní a školní vzdělávání.

Nový amfiteátr je však v tuto chvíli hotový a bude sloužit nejen hustopečským hodům, ale i dalším akcím. Správu areálu již převzala organizační složka Marketing a kultura města Hustopeče. „My jsme začali letním kinem, které mělo u diváků velký ohlas a ještě v létě nás čeká i divadlo pod širým nebem. Zatěžkávací zkouškou budou pro areál srpnové hustopečské hody a za nás nejbližší velkou akcí budou Burčákové slavnosti, při kterých bude nový amfiteátr centrum folkloru. Budeme tu mít dechovou i cimbálovou hudbu, víno, krojové tance a večer koncert kapely Na2fáze. Moc se na to těšíme a všechny srdečně zveme, vstupenky jsou již v předprodeji,“ pozvala vedoucí marketingu a kultury Jana Hrádková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Hlasující rozhodnou o podobě kruhového objezdu

10:44 Přerov: Hlasující rozhodnou o podobě kruhového objezdu

Přerované si opět mohou vybrat, jak bude vypadat výsadba uprostřed kruhového objezdu. V červnu byla …