Hustopeče: Rekonstrukce společenského domu začne venkovním amfiteátrem

19.09.2022 10:13 | Tisková zpráva

Už několik let se vedení města aktivně zabývá možnostmi rekonstrukce společenského domu.

Hustopeče: Rekonstrukce společenského domu začne venkovním amfiteátrem
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Projektovou dokumentaci město obdrželo začátkem letošního roku a kvůli vysokým nákladům bude nutné celý projekt rozdělit do několika etap tak, aby město mohlo investovat i do dalších potřebných projektů, např. výstavby jídelny v ZŠ Nádražní nebo kuchyně ZŠ Komenského. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Před více než pěti lety dala tehdejší rada města podnět k vytvoření pracovní skupiny, která by se zabývala možnostmi rekonstrukce společenského domu. Po dlouhém procesu připomínkování, ve kterém se k architektonickému projektu vyjadřovaly nejen dotčené komise města a spolky, ale v rámci veřejného slyšení i široká veřejnost, se veškeré technicky možné připomínky zapracovaly do společné studie. „Myslím si, že nakonec došlo ke společné shodě všech kteří přišli s nějakým nápadem, takže jsme měli hotový plán toho, jak by celé dílo mohlo vypadat. Zbývalo už jen zadat projektování na základě této studie,“ vzpomíná místostarosta Bořivoj Švásta.

V listopadu 2019 byla podepsána smlouva o dílo s pražskou projekční kanceláří, která hotovou projektovou dokumentaci odevzdala začátkem letošního roku. „Stavební povolení bylo vydáno také začátkem letošního roku. Z projektové dokumentace nám však vyšla celková částka všech prací na asi 120 milionů korun, což není v možnostech města. A protože není k dispozici ani žádný dotační titul, rozhodli jsme se celý projekt rozdělit do několika částí tak, aby bylo hotové alespoň něco, ideálně to nejdůležitější,“ popisuje místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…