Jablonec nad Nisou: Magistrát se stane odborným pracovištěm liberecké univerzity

16.07.2024 13:05 | Tisková zpráva

Statutární město Jablonec nad Nisou uzavře Smlouvu o propůjčení statusu fakultního zařízení a zajišťování odborných praxí studentů s Technickou univerzitou v Liberci, Fakultou přírodovědně-humanitní a pedagogickou.

Jablonec nad Nisou: Magistrát se stane odborným pracovištěm liberecké univerzity
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Nově uzavřená smlouva, platná po dobu pěti let, formálně potvrzuje a prohlubuje dlouhodobou spolupráci mezi městem Jablonec a univerzitou.

„Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická a náš odbor sociálních věcí a zdravotnictví řadu let úzce spolupracuje. Studenti univerzity mají možnost u nás absolvovat odborné praxe a stáže, což je přínosné pro obě strany. Oni získávají cenné zkušenosti v pomáhajících profesích ve veřejné správě a neziskovém sektoru, zatímco město může těžit z jejich odborných znalostí a dovedností,“ říká jablonecká náměstkyně pro oblast humanitní Jana Hamplová.

Podle ní tato spolupráce často vede k tomu, že absolventi praxí a stáží se pak stávají kvalifikovanými sociálními pracovníky magistrátu. „A to je důležité vzhledem k dlouhodobému personálnímu podstavu na odděleních odboru sociálních věcí a zdravotnictví,“ dodává Hamplová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

potraviny

Tvrdíte, že budeme usilovat o budoucnost, kde bude mít každá rodina přístup k zdravým, udržitelným a cenově dostupným potravinám. Zajímá mě, jak přesně toho chcete docílit? Jak chcete zajistit cenově dostupné potraviny pro všechny? Děkuji za možnou odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nový provozní řád tržnice jde pořádání kulturních akcí naproti

7:17 Litoměřice: Nový provozní řád tržnice jde pořádání kulturních akcí naproti

Město Litoměřice vydalo nový provozní řád Tržnice Felixe Holzmanna. Obsahuje jednu zásadní novinku, …