Jablonec nad Nisou: Město roztančí Podzimní fantazie 2024

21.10.2024 19:06 | Tisková zpráva

Otevřená přehlídka scénického tance dětí a mládeže v Jablonci nad Nisou s názvem Podzimní fantazie je tradiční kulturně vzdělávací akcí, která vznikla v roce 1999. Uskuteční se v termínu 21.-23. října v jabloneckém městském divadle.

Jablonec nad Nisou: Město roztančí Podzimní fantazie 2024
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Organizátorem je Taneční a pohybové studio Magdaléna, z.s., Rychnov u Jablonce nad Nisou (TaPS Magdaléna), garantem NIPOS Artama Praha. „Tradicí jabloneckého festivalu jsou vedle pohybových a divadelních dílen i ta výtvarná, jejímž letošním tématem je Příroda nás překvapuje. Její účastníci téma výtvarně zpracují do koláží s použitím různých výtvarných technik,“ říká Ludmila Rellichová z TaPS Magdaléna.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 15853 lidí

Prioritou přehlídky je její vzdělávací část. „V posledních letech se stále více objevují v přehlídce choreografie, které jsou prací samotných dětí a studentů. Jde o autorskou tvorbu, proto jsme se rozhodli festival v budoucích letech zaměřit právě na autorskou tvorbu dětí a mládeže. Podobný typ přehlídky v ČR dosud chyběl,“ doplňuje Rellichová.

Tipem pro diváky je představení souboru Dramacentrum Liberec pod vedením Miloslavy Čechlovské. „Uvede inscenaci nominovanou v letošním roce na mezioborový festival Jiráskův Hronov Miserere mei volně inspirovanou Karlem Jaromírem Erbenem. Nominace byla udělena na Celostátní přehlídce pohybového divadla Otevřeni Kolín 2024,“ doplňuje Rellichová.

Podzimní fantazie se uskuteční za podpory města Jablonec nad Nisou a Ministerstva kultury. Přehlídka s takto dlouhou tradicí a prestiží v celé České republice je vedle celostátní přehlídky dětských skupin scénického tance v Kutné Hoře a festivalu Tanambourrée ve Varnsdorfu nejstarší taneční událostí, zaměřenou na tanec dětí a mládeže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Grulich byl položen dotaz

Dospělí si budou moci legálně koupit lehké drogy

Ale to přeci mohli vždy nebo myslíte, že třeba alkohol není droga? A proč jinak přistupovat k HHC ale i třeba THC?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek

22:09 Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek

Oblastní charita Jihlava v rámci Týdne paliativní péče opět uspořádala sbírku Koláč pro hospic. Na 2…