Jablonec nad Nisou: Mozaika nabídne místo pro 33 aut

27.06.2024 13:05 | Tisková zpráva

O měsíc dříve, než se plánovalo, začne výstavba parkoviště v jablonecké ulici Mšenská, které je známé pod názvem Šachovnice. Stavba začne 1. července, hotovo by mělo být nejpozději do konce září a město za nové parkoviště zaplatí téměř 3 mil. Kč bez DPH. Od října tak budou mít lidé k dispozici nové parkoviště pro 33 aut.

Jablonec nad Nisou: Mozaika nabídne místo pro 33 aut
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Kromě vlastní parkovací plochy o velikosti 780 m2 projekt zahrnuje také novou přístupovou komunikaci, výstavbu nových i opravu již existujících chodníků a veřejné osvětlení.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
94%
hlasovalo: 17652 lidí

„Bohužel stavební práce zahájí nutné kácení šesti vzrostlých zdravých stromů, které zasahují do plochy budovaného parkoviště,“ říká Petr Heidrich z oddělení přípravy a realizace investic jabloneckého magistrátu a dodává: „Nové parkoviště značně rozšíří možnosti parkování na největším jabloneckém sídlišti, po kterých zdejší obyvatelé volají už delší dobu. Po realizaci by tu mělo najít místo navíc třicet automobilů, dosud tu bylo místo pro tři.“

Stavební práce začnou v pondělí 1. července, dílo by mělo být kompletně dokončené v září. „Během realizace se pokusíme co nejméně omezit dopravu v přilehlých komunikacích. Bohužel, dočasně snížíme počet parkovacích míst,“ sděluje Tomáš Kotyza, stavbyvedoucí společnosti EUROVIA CZ, a.s., zhotovitele stavby.

Na stavbě se budou pohybovat stroje a v jejím okolí se objeví i drobné meziskládky stavebního materiálu. „Prosíme proto o toleranci a dodržení základních zásad bezpečnosti, protože budete procházet stavbou. Dále žádáme všechny, aby věnovali zvýšenou pozornost dopravnímu značení a neblokovali svými automobily přístup na staveniště,“ apeluje na veřejnost Kotyza a slibuje, že veškerá omezení budou jen po dobu nezbytně nutnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Investice města do modernizace kanálů

22:05 Jihlava: Investice města do modernizace kanálů

Město Jihlava investuje minimálně 100 milionů korun ročně do oprav a modernizace vodovodů a kanaliza…