Jičín: Město zahajuje rekonstrukci letního stadionu v areálu

24.10.2024 13:05 | Tisková zpráva

Společnost SPORT Construction a. s. převzala stadion ve sportovním areálu a zahájila stavební práce. Jičínské sportoviště čeká kompletní rekonstrukce a modernizace. Investiční akci města Jičína za více než 32 milionů Kč vč. DPH podpořila Národní sportovní agentura, která městu přiznala dotaci ve výši 70 procent způsobilých výdajů. Provoz sportovního areálu bude výrazně omezen v letní sezóně 2025 a sportoviště se mají otevřít na sezónu 2026.

Jičín: Město zahajuje rekonstrukci letního stadionu v areálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

„Nákladná rekonstrukce sportovního stadionu u lipové aleje přinese výrazné zlepšení podmínek pro sportovce, a to jak hráčům kopané, tak atletům z jičínského atletického klubu,“ popisuje starosta města JUDr. Jan Malý.

Rekonstrukce letního stadionu se připravovala, avšak její realizace byla vzhledem k finančním nákladům podmíněna tím, že Jičín uspěje se žádostí o dotační podporu. Ještě předtím, než byla dotace schválena, město Jičín vysoutěžilo veřejnou zakázku, a to v novém formátu Design & Build. Zakázku získala společnost SPORT Construction a.s. Poté na základě dohody čekala na pokyn, zda město Jičín uspělo se žádostí o dotaci u Národní sportovní agentury. Ta ji schválila začátkem roku 2024, a to ve výši 22,5 milionu korun.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 2955 lidí

Formát veřejné zakázky Design & Build spočívá v tom, že vysoutěžený dodavatel připraví projektovou dokumentaci i provede samotné stavební práce. U jiných, dosavadně používaných zakázek jsou tyto fáze rozdělené a dodávají je různé firmy. Zahájení realizace stavby se původně předpokládalo až v roce 2025, avšak práce na projektové dokumentaci proběhly rychleji.

První část vlastní realizace již proběhla na přelomu srpna a září 2024. Došlo k instalaci nového osvětlení u tréninkového fotbalového hřiště s umělým povrchem. Svítilny byly přezbrojeny na úspornou LED technologii, která se ve městech stává standardem.

Nyní přichází realizace hlavní části prací. Rekonstrukce se týká atletického oválu, travnatého hřiště a atletických sektorů. Jde o atletický 400metrový ovál o poloměru 36,5 m v sestavě 8+8 drah, o sektory technických atletických disciplín, dále o travnatou plochu uvnitř oválu, která bude sloužit jako dopadová plocha atletických disciplín a také jako soutěžní fotbalové hřiště. Stadion bude možné certifikovat dle norem World Athletics a FIFA/UEFA/FAČR. Stav sportovních ploch i atletických sektorů byl již špatný a pro zachování kvality sportu je rekonstrukce nezbytná.

Sportovní areál v Jičíně je široce využívané zařízení, které navštěvují sportovní kluby i místní školy. Pravidelně se zde konají zápasy a jiné události, takže je známý také pro cizí návštěvníky. Rekonstrukci areálu doporučila i městská Komise sportovní, která upozorňovala na zhoršující se stav hlavních sportovišť, a navrhovala ji také Zastupitelstvem města Jičína schválený Plán rozvoje sportu ve městě Jičíně. Získání dotace od Národní sportovní agentury je výrazným úspěchem a znamením dobré pověsti města Jičína.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Jičín: Město zahajuje rekonstrukci letního stadionu v areálu

13:05 Jičín: Město zahajuje rekonstrukci letního stadionu v areálu

Společnost SPORT Construction a. s. převzala stadion ve sportovním areálu a zahájila stavební práce.…