Jičín podpořil zodpovědné stravování ve svých mateřských a základních školách

11.10.2024 13:05 | Tisková zpráva

Město Jičín pokračuje ve své strategii odpovědného stravování ve školních zařízeních a před začátkem školního roku uspořádalo významnou akci pro vedoucí školních jídelen. V rámci této iniciativy se představila firma Polabské mlékárny, která při prezentaci nabídla detailní pohled na svou produkci bio mléčných výrobků.

Jičín podpořil zodpovědné stravování ve svých mateřských a základních školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Akce se setkala s pozitivním ohlasem a poskytla důležité informace o možnostech, jak zkvalitnit nabídku školních jídel a podpořit zdravý životní styl dětí.

Bio produkty pro zdraví dětí

Polabské mlékárny, které se specializují na výrobu mléčných produktů v bio kvalitě, prezentovaly řadu svých výrobků, které jsou vyrobeny z mléka od ekologicky chovaných krav. Tato produkce je nejen šetrná k přírodě, ale také přináší vyšší nutriční hodnoty a méně škodlivých látek. Prezentace byla zaměřena na výhody bio mléka a mléčných výrobků a jeho přínos pro zdraví dětí, zejména v rámci školního stravování.

Zájem o spolupráci a udržitelné stravování

Během prezentace se diskutovalo o možnostech zavedení bio mléčných výrobků do školních jídelen a o praktických aspektech jejich využití. Vedoucí školních jídelen ocenily (i) nejen vysokou kvalitu výrobků, ale také jejich chuť, která by podle nich mohla zaujmout děti a podpořit zdravější stravovací návyky.

Dlouhodobá strategie města Jičín

Jičín dlouhodobě pracuje na zlepšení kvality školního stravování a podpoře zdravého životního stylu u dětí na základě Strategie odpovědného stravování, kterou město prosazuje již od r. 2022.

Prezentace Polabských mlékáren byla dalším krokem na této cestě a naznačila možnost dlouhodobé spolupráce mezi jednotlivými jídelnami a místními producenty potravin v oblasti bio stravování.

Město plánuje v budoucnu uspořádat další podobné akce, aby vedoucím školních jídelen poskytlo co nejvíce informací o kvalitních a udržitelných potravinách, které mohou být součástí jídelníčku školáků v Jičíně. V řadě z jídelen se již začala od září objevovat jídla, která jsou vyrobena z bio mléčných produktů a strávníci jsou o nich v jídelníčcích informováni.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Sociální služby

Nemyslíte, že mnohem větší problém, než jsou finance, i když ty jsou většinou alfou omegou všeho je fakt, že populace stárne, ale sociální systém na to není vůbec připraven a nic se neděje? Už teď je problém sehnat třeba pečovatelák a další služby. Kdy začnete řešit tento problém? Protože už se měl ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Rekonstrukce hotelu Centrum začne fasádou, vlastník získal stavební povolení

22:03 Frýdek-Místek: Rekonstrukce hotelu Centrum začne fasádou, vlastník získal stavební povolení

Proměna bývalého hotelu Centrum ve Frýdku-Místku pokračuje. Objekt je uvnitř zcela vyčištěn a na kon…