Jihlava: Investice města do modernizace kanálů

29.06.2024 22:05 | Tisková zpráva

Město Jihlava investuje minimálně 100 milionů korun ročně do oprav a modernizace vodovodů a kanalizací. Nedílnou součástí jsou i opravy na čistírně odpadních vod (ČOV), kde jsou teď zbrusu nové provzdušňovací komponenty.

Jihlava: Investice města do modernizace kanálů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Minimálně sto milionů korun. To je částka, kterou v letošním roce investuje město Jihlava do oprav kanalizačního a vodovodního potrubí.

Pracuje se na revitalizaci vodárenských rybníků, rekonstruuje se ulice Kapitána Jaroše, vyměňuje se vodovod v Hosově, byla dokončena rekonstrukce vodovodního přivaděče pod Brněnským mostem a úspěšně proběhla rovněž unikátní rekonstrukce shybky pod řekou vedle nákupního centra Kaufland. Pracuje se aktuálně na Hybrálecké ulici nebo v ulici Ke Skalce a připravují se desítky dalších drobnějších projektů. Jednou z největších letošních investic je rekonstrukce provzdušňovacích technologií na čistírně odpadních vod.

Náměstek primátora Jihlavy pro oblast technických služeb Radek Popelka ve videu vysvětluje, že v aeračních nádržích je voda natolik provzdušněná a má tak nízkou hustotu, že dle Archimédova zákona se na hladině neudrží téměř nic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Návrh nového územního plánu je online, veřejné projednání se uskuteční 31. července

22:09 Brno: Návrh nového územního plánu je online, veřejné projednání se uskuteční 31. července

Návrh nového Územního plánu města Brna (NÚP) je dostupný na městském portálu územního plánování. Sam…