Jihlava: Lidem bez domova pomůžete koupí nocleženek

12.06.2024 7:37 | Tisková zpráva

Středisko křesťanské pomoci Jihlava prodává nocleženky. Jejich zakoupením zajistíte lidem bez domova noc v novém centru v ulici Čajkovského.

Jihlava: Lidem bez domova pomůžete koupí nocleženek
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Lidem bez domova můžete koupit noc v centru v ulici Čajkovského. Středisko křesťanské pomoci (SKP), které ho provozuje, začalo nově prodávat nocleženky. V budově bývalého azylového domu je totiž od ledna také noclehárna. „Jedna noc tam vyjde na padesát korun. Na této částce začínají naše nocleženky. Samozřejmě ale můžete přispět i vyšší částkou. Na našich stránkách jsou k prodeji nocleženky i za 100, 500 a 1000 korun. Využít můžete jednoduchých QR plateb,“ upozornil ředitel SKP Jihlava David Chlupáček.

Sociální službu noclehárna v ulici Čajkovského mohou využít lidé bez přístřeší, kteří nemají kde bydlet. „Je určena pro muže i ženy, kteří jsou starší 18 let. Službu nemůžeme poskytnout lidem, kteří jsou pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek,“ upozornil David Chlupáček.

Noclehárna je otevřena každý den od 19 do 7 hodin, v době od 7 do 19 hodin mohou zájemci využít služeb denního centra, které je ve stejné budově. „Sociální službu noclehárnu poskytujeme ambulantně, tedy vždy na jednu noc. Přespávat u nás je možné opakovaně, ale není možné si rezervovat více nocí dopředu nebo nárokovat si například konkrétní lůžko. Smlouva se tedy obnovuje každý večer a přijetí zájemce záleží na aktuální situaci,“ dodal ředitel SKP.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Louny: Milostivé léto 2024

16:31 Louny: Milostivé léto 2024

Od 1. července do 30. listopadu probíhá oddlužovací akce Milostivé léto 2024, která se tentokrát týk…