Jihlava: Paliativní péči ve městě můžete podpořit koupí koláče

04.10.2024 7:31 | Tisková zpráva

V pondělí 7. října začíná Týden paliativní péče. Domácí hospic Bárka, který zřizuje Oblastní charita Jihlava, proto připravil pro veřejnost pestrý program. Jeho součástí bude i tradiční sbírka Koláč pro hospic.

Jihlava: Paliativní péči ve městě můžete podpořit koupí koláče
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Cílem celého příštího týdne je podpořit péči o nevyléčitelně nemocné a zvýšit povědomí o domácí hospicové službě. Sbírka Koláč pro hospic, populární díky sladké odměně, bude letos v Jihlavě doplněna o další zajímavé aktivity připravené pracovníky domácího hospice Bárka. „Letos jsme chtěli charitativní akci rozšířit a nabídnout lidem bližší informace o tom, co domácí hospicová péče zahrnuje a jaké je její hlavní poslání,“ vysvětlila Markéta Brestovská, vedoucí domácího hospice Bárka.

Týden paliativní péče, který je načasován na druhý říjnový týden stejně jako Týden sociálních služeb, nabídne v Jihlavě například promítání filmu Jednotka intenzivní péče, a to v pondělí 7. října od 18 hodin ve Stříbrném domě na Masarykově náměstí nebo vzpomínkovou mši a varhanní recitál Alfreda Habermanna v kostele svatého Ignáce z Loyoly ve středu 9. října od 18 hodin. „V DKO Jihlava bude pak od 7. do 14. října k vidění výstava kompenzačních a zdravotních pomůcek,“ doplnil Marek Mašát z Oblastní charity Jihlava.

Samotná sbírka Koláč pro hospic se uskuteční ve středu 9. října na těchto místech:

  • Masarykovo náměstí v Jihlavě (hlavní stanoviště) 7:00 – 16:00
  • Nemocnice Jihlava (vedle kavárny Paseka) 7:00 – 14:00
  • Psychiatrická nemocnice Jihlava (u vrátnice) 11:00 – 14:00
  • Finanční úřad Jihlava 6:00 – 15:00
  • VZP Jihlava – klientská hala 8.00 – 12.00
  • Vysoká škola polytechnická Jihlava 8:00 – 13:00
  • Poliklinika Třešť 7.00 – 12.00
  • Třešť – u supermarketu Albert 14:00 – 17:00
  • Autobusové nádraží v Jihlavě (u haly) 6:00 – 8:00

A také u partnerských firem. „Na pátek 11. října jsou připraveny Koláčové dozvuky v rámci jarmarku na Masarykově náměstí v Jihlavě,“ dodal Marek Mašát.

Minimální výše daru ve sbírce pro hospic Bárka je 50 korun a každý kdo přispěje, obdrží sladký koláč, který si může vybrat dle nabídky.

Sbírka probíhá nejen fyzicky na uvedených místech, ale po celý říjen můžete přispět i online na webu jihlavské charity. Dárci si mohou zvolit výši příspěvku a za odměnu obdrží recepty na koláče od známých foodbloggerů. „Děkujeme, že Vám není lhostejná péče o lidi, kteří chtějí být na sklonku svého života doma, v kruhu svých nejbližších a dožít svůj život kvalitně. Velmi si vážíme vaší solidarity a finanční podpory,“ poděkovala Markéta Brestovská z Bárky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Olomouc: Program pro Američany: soutěž, vyprošťovací tank a hašení v podzemí

10:44 Olomouc: Program pro Američany: soutěž, vyprošťovací tank a hašení v podzemí

Od soboty jsou v Olomouci hasiči a záchranáři z partnerského města Owensboro a okresu Daviess County…