Jihlava: V městě začíná zimní pohotovost

02.11.2022 15:47 | Tisková zpráva

Pracovníci Služeb města Jihlavy udržují 500 kilometrů místních komunikací včetně chodníků. Na posyp mají zatím připraveno 1100 tun soli a 420 tun písku.

Jihlava: V městě začíná zimní pohotovost
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Včerejškem, tedy 1. listopadem, začíná pro pracovníky Služeb města Jihlavy (SMJ) zimní pohotovost. Držet ji budou až do 31. března 2023.

V rámci zimní údržby (více ZDE) mají za úkol sledovat vývoj počasí a zajistit sjízdnost a schůdnost silnic a chodníků ve městě. Zřízen je také dispečink, který bude fungovat nepřetržitě 24 hodin denně/7 dní v týdnu: 567 303 637, dispecink@smj.cz.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

Komunikace ve městě jsou rozděleny dle důležitosti na I., II., III. a IV. (do této kategorie patří například chodníky). Jakmile se vytvoří námraza nebo přestane chumelit, je stanoven čas, do kdy musí být silnice a chodníky pracovníky SMJ ošetřeny.

  • I. pořadí důležitosti – do 4 hodin
  • II. pořadí důležitosti – do 12 hodin
  • III. pořadí důležitosti – po ošetření komunikací I. a II. pořadí, nejpozději však do 48 hodin

Výjimkou jsou kalamitní situace, kdy se o úklidu rozhoduje operativně.

Služby města Jihlavy udržují 500 kilometrů místních komunikací včetně chodníků. „Zajišťujeme také ruční čištění schodišť, přechodů pro chodce a ostatních ploch. Na tyto práce máme vyčleněno až 25 lidí,“ dodal mluvčí SMJ Martin Málek.

Ve skladech je v tuto chvíli připraveno 1100 tun soli, 420 tun písku a 470 tun drti. Materiál se bude v období zimní údržby postupně doplňovat. V ulicích Jihlavy už je rozmístěno také 150 plastových kontejnerů k uskladnění posypového materiálu pro ruční práce.

Celkové náklady se za loňskou zimní údržbu vyšplhaly na víc než devět milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Muchovu stezku vykročí i Brno

19:11 Na Muchovu stezku vykročí i Brno

Ivančice, Moravský Krumlov či třeba slovenské Piešťany a ode dneška čerstvě zámek Zbiroh a město Brn…