Karlovy Vary: Kremační pec má odstávku, smuteční obřady se konat mohou

01.07.2024 19:06 | Tisková zpráva

Kremační pec v karlovarském krematoriu dosáhla svých provozních limitů, je v provozu pět let, od června roku 2019, a za tu dobu v ní proběhlo 12 932 pohřbů žehem. Město během léta provede opravu, která její životnost prodlouží na další tři roky nebo 10 000 žehů.

Karlovy Vary: Kremační pec má odstávku, smuteční obřady se konat mohou
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Oprava si vyžádá 4,8 milionu korun, Karlovarský kraj poskytl městu dotaci ve výši 1,3 milionu korun jako kompenzaci za zvýšené využívání krematoria v době covidu a s ním související nařízená mimořádná opatření, což způsobilo rychlejší spotřebování kapacity kremační pece.

Kremační pec bude mimo provoz do 25. srpna 2024. Během této doby bude podle provozovatele krematoria stále možné pořádat v prostorách krematoria smuteční obřady, ostatky zesnulých budou následně převezeny k žehu do krematoria Vysočanské zahrady v Hrušovanech na Chomutovsku a popel bude pozůstalým předán opět v Karlových Varech.

Město Karlovy Vary zároveň dlouhodobě usiluje o zvelebení budovy a areálu krematoria, Kancelář architektury města proto nechává zpracovat koncept studie rekonstrukce a úpravy obřadní síně v Karlových Varech – Rybářích a jejího přímého okolí (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

19:06 Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

Na Václavských skalách v Písku vznikla zajištěná lezecká cesta, takzvaná ferrata. Zájemcům nabídne d…