Kopřivnice: Začíná rekonstrukce tribuny stadionu Emila Zátopka

07.11.2022 20:51 | Tisková zpráva

Během následujících dnů bude zahájena rekonstrukce tribuny na stadionu Emila Zátopka – symbolicky právě v roce, kdy si připomínáme běžcovo 100. výročí narození. První etapa odstartuje projekt, jehož výsledkem bude moderní sportovní zázemí pro místní kluby i veřejnost.

Kopřivnice: Začíná rekonstrukce tribuny stadionu Emila Zátopka
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Letní stadion nazvaný po slavném kopřivnickém atletovi prošel výraznou proměnou již v letech 2019 a 2020, kdy zde byly vyměněny sportovní povrchy. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí
Vybudován byl šestidráhový běžecký ovál s kvalitním tartanem, uvnitř kterého jsou sektory pro technické disciplíny a fotbalové hřiště s automatickým zavlažováním. Vně oválu je plochá dráha, jež kvůli snížení prašnosti získala rovněž automatické zavlažování. O rok později byla dalším krokem rekonstrukce elektrorozvodů v objektu tribuny a šaten, čímž se město připravilo na modernizaci vnitřních prostor. A ta začíná právě teď.

„Čekali jsme, až skončí hlavní sportovní sezóna, a dnes jsme oficiálně předali staveniště realizační firmě. Projekt zahrnuje rekonstrukci tribuny v prvním nadzemním podlaží kromě garáže a jejího příslušenství v pravé časti a skladů v levé části. Půjde o stavební úpravy i vybavení šaten plus navazujících sociálních zařízení pro sportovce a rozhodčí, úpravu chodby a stavební přípravu prostor pro saunu a rehabilitaci,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje města Jiří Štěpán. Realizace první etapy vyjde na zhruba 15 milionů, přičemž 7 milionů pokryje dotace od Národní sportovní agentury. Etapy budou celkem tři a již nyní pracuje radnice na přípravě žádosti o dotaci na další z nich.

Stavební práce v rámci první etapy by měly být hotovy na jaře. I v jejich průběhu však mohou sportovci stadion využívat, neboť k dispozici jsou šatny a toalety v jiných částech objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.