Kopřivnice vzdá hold válečným veteránům

06.11.2022 21:14 | Tisková zpráva

Příští týden uplyne 104 let od ukončení 1. světové války. Jako vzpomínku na oběti tohoto i ostatních válečných konfliktů novodobé historie oslaví mnoho zemí na celém světě tzv. Den válečných veteránů. Kopřivnice si tento významný den připomene tradičním pietním setkáním v pátek 11. 11. v 11 hodin u pomníku padlých před bývalou základní školou Náměstí.

Kopřivnice vzdá hold válečným veteránům
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kytice k pomníku padlých položí zástupci města a Českého svazu bojovníků za svobodu. Na znamení piety za miliony zmařených životů vykvetou na kabátech a bundách všech příchozích červené vlčí máky - kvítky připomínající prolitou krev, které se staly symbolem obětí válek a válečných veteránů. Tento symbol má svůj původ v básni Na Flanderských polích kanadského chirurga Johna McCrae, který během 1. světové války sloužil na západní frontě a touto básní vyjádřil svůj žal nad zabitými spolubojovníky.

„Vlčí máky na vyjádření úcty padlým i žijícím hrdinům budeme mít pro všechny příchozí opět připraveny, ale v průběhu celého listopadu si je mohou lidé zakoupit také v Informačním centru Kopřivnice a na dalších místech v celé republice. Pořízením kvítku, který je k dostání za minimální částku 30 korun, přispějí na pomoc veteránům a dalším bojovníkům za svobodu prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa. Výtěžek sbírky jde také na to, aby se na jejich příběhy nezapomnělo,“ uvedla tisková mluvčí města Lucie Macháčková. Sbírku lze podpořit rovněž on-line zakoupením virtuálního vlčího máku na webu www.darujme.cz/projekt/1812.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …