Kroměříž: Radnice pořizuje elektronickou úřední desku

10.10.2022 13:55 | Tisková zpráva

Městský úřad Kroměříž pořizuje elektronickou úřední desku. Umístěna bude v podloubí u historické budovy radnice ze strany do ulice Kovářská.

Kroměříž: Radnice pořizuje elektronickou úřední desku
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V dnešní době je nutností, abychom elektronickou úřední desku měli. Usnadní občanům vyhledávání a také bude sloužit jako zdroj informací pro návštěvníky města,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Elektronickou úřední desku dodá ostravská společnost DigiDay Czech, cena je zhruba 250 tisíc korun.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Elektronická úřední deska by měla být zprovozněna ještě během podzimu. Bude mít obrazovku s úhlopříčkou cca 140 centimetrů s úsporným LED podsvícením a dotykovou technologií. „V provozu bude 24 hodin denně. Bude odolná vůči vlhkosti, prachu i silnému mrazu. Lidé si budou moci také podle svých potřeb zvětšit či zmenšit písmo jimi zvolených textů,“ popsal vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček.

V záhlaví úřední desky bude logo a foto města Kroměříže, datum, čas, den v týdnu či informace o počasí. „Hlavní obsah bude tvořit nápis úřední deska Městského úřadu Kroměříž a zobrazení rozdělení úřední desky do oblastí podle specifikace. Kliknutím na vyvěšený dokument si jej pak uživatel zobrazí. Každý dokument bude mít název, číslo jednací, datum, kdy byl vyvěšen a sejmut, kdo ho vytvořil a kdo za něj zodpovídá,“ popsala vedoucí odboru kancelář úřadu Marie Navrátilová.

Elektronická úřední deska bude propojena s úřední deskou na webu města (ZDE) a bude obsahovat kontakty na úřad i další informace. „Nabídka na boční liště nabídne volbu dalších sekcí, které budou odkazovat na internetové stránky města (ZDE) nebo na turistický web radnice (ZDE), kde návštěvníci města najdou praktické informace i kalendář v Kroměříži pořádaných akcí,“ doplnila Navrátilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …