Kroměříž pracuje na studii na obnovu volnočasového areálu Pionýrská louka

12.09.2022 7:29 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice si nechala zpracovat studii a provozně-ekonomický model obnovy pro rekonstrukci volnočasového areálu Pionýrská louka. Záměr schválila městská rada. „Studie bude sloužit jako podklad pro další jednání se Zlínským krajem, kterému areál patří. Nadále platí, že máme zájem na zvelebení Pionýrské louky a na jejím širším využití pro občany Kroměříže,“ uvedl místostarosta Karel Holík. Studie by měla být hotová do konce letošního roku.

Kroměříž pracuje na studii na obnovu volnočasového areálu Pionýrská louka
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Areál, který je v bezprostřední blízkosti Podzámecké zahrady, využívá hejtmanstvím zřizovaná Střední škola hotelová a služeb Kroměříž, další kroměřížské školy a také někteří sportovci. Stav vybavení i jednotlivých hřišť však není příliš dobrý. Odpovídá tomu, že v posledních letech zde neproběhly žádné zásadní opravy.

Rada města Kroměříže již dříve oslovila vedení Zlínského kraje s nabídkou na jednání o Pionýrské louce. Nabídla několik možností řešení současné situace. Momentálně se jedná o možnosti dlouhodobého pronájmu areálu pro městem zřizovanou příspěvkovou organizaci Sportovní zařízení města Kroměříže.

Rozsah potřebných úprav a náklady na tyto investice by měla určit výše zmíněná studie. Připravena bude tak, aby se jednotlivé úpravy daly realizovat po etapách. Město by kraji s ohledem na to, že by do areálu samo investovalo, platilo pouze symbolické nájemné v podobě jedné koruny ročně.

„Záměr podpořila mimo jiné sportovní komise, která je poradním orgánem městské rady. Zájem na rozvoji Pionýrské louky již vyjádřily také některé sportovní kluby, které areál využívají, například lukostřelci, a také oddíl rybolovné techniky Moravského rybářského svazu, který lokalitu také dlouhodobě využívá,“ uzavřel Holík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…