Leoš Kučera podal rezignaci na post náměstka primátora města Hradec Králové

27.09.2011 14:59 | Zprávy

Primátor města Zdeněk Fink přijal před chvílí rezignaci Leoše Kučery (bez PP zvolen za DVH) na funkci náměstka primátora města Hradec Králové. Zastupitelem zůstává nadále.

Leoš Kučera podal rezignaci na post náměstka primátora města Hradec Králové
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Důvodem mého odchodu je stav artkina CENTRÁL, které jsem dříve vedl a které se díky kumulaci dluhů z dřívějších období a po nevydařených personálních obměnách ocitlo ve vážných existenčních potížích. Ačkoliv tento fakt nesouvisí přímo s výkonem mé funkce náměstka v mých gescích a nejsem v tomto ohledu ani ve střetu zájmu, je mojí morální povinností se pokusit v zájmu města tento jedinečný projekt v Hradci Králové udržet a připravit na případnou transformaci do jiného právního subjektu vhodného pro podobný typ aktivit," uvedl ke své rezignaci náměstek Leoš Kučera, který funkci náměstka primátora dále nebude vykonávat od 1. října 2011.

„Leoši Kučerovi náleží poděkování, profesně jsem s jeho prací byl spokojen. Celá záležitost je nepříjemná, nicméně jiné řešení celé věci není v tuto chvíli přijatelné a to napříč politickým spektrem," dodává Zdeněk Fink, primátor města Hradec Králové.

Doma v Hradci je součástí koalice na radnici od 28. prosince2010, kdy třiasedmdesátý den po volbách zastupitelé odhlasovali složení současné komunální vlády.

Celý text rezignace Leoše Kučery na funkci náměstka primátora města Hradec Králové:

Vážený pane primátore,

vzdávám se tímto funkce náměstka primátora s platností od 1. října 2011. Důvodem mé žádosti je stav artkina CENTRÁL, které jsem dříve vedl a které se díky kumulaci dluhů z dřívějších období a po nevydařených personálních obměnách ocitlo ve vážných existenčních potížích.
Ačkoliv tento fakt nesouvisí přímo s výkonem mé funkce náměstka v mých gescích a nejsem v tomto ohledu ani ve střetu zájmu, je mojí morální povinností se pokusit v zájmu města tento jedinečný projekt v Hradci Králové udržet a připravit na případnou transformaci do jiného právního subjektu vhodného pro podobný typ aktivit.

Rád bych poté využil vaší gentlemanské nabídky na možnost v práci na postu náměstka v budoucnu pokračovat.

Děkuji za podporu a možnost pracovat po Vašem boku při správě města.

Leoš Kučera

V Hradci Králové 27. 9. 2011

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

19:10 Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

Sdílené elektrokoloběžky, které se v Hradci Králové pokoušely usadit, už podruhé neuspěly. V prvním …