Liberec: Malí karatisté Shotokanu zářili na krajské lize

17.05.2017 14:27 | Zprávy

Tříkolová soutěž karatistických družstev v Ústí nad Labem měla být pro malé závodníky SK Karate – Shotokan Liberec příležitost načerpat velké množství potřebných zkušeností a užít si příjemnou atmosféru a týmového ducha. Když trenéři přihlašovali 10 trojic na kata (sestavy) a 11 kumite týmů (sportovní zápas), netušili, jak skvěle si především ti nejmenší povedou.

Liberec: Malí karatisté Shotokanu zářili na krajské lize
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Tři neděle zápasili mladí karatisté na Ústecké regionální lize družstev, přičemž poslední z nich – finálová – proběhla 14. Května. Oddíl pod vedením Petry Piskačové a Pavla Horňáka vyslal především mladé, talentované závodníky na zkušenou. „Krajskou ligu hodnotíme velmi kladně. Děti měly během jednoho kola i deset zápasů na kata a 10 na kumite, což je neskutečným způsobem posunulo. Soutěž týmů není rozdělena na váhové kategorie a dokonce zde byly sloučené i ty věkové. O to si výkonů našich sedmi- a osmiletých dětí ceníme více, protože se museli popasovat s velmi silnými týmy zkušenějších i jedenáctiletých žáků“, uvedla Petra Piskačová.

Obrovská chuť, odvaha a učenlivost se libereckým vyplatila, a podařilo se vybojovat hned několik medailových pozic a mnoho hezkých dalších umístění.. Tu nejvyšší vybojovali starší žáci: Matyáš Malý, Tomáš Vacek a Daniel Nevrkla v kumite. Suverénní jízdu turnajem předvedl tým starších žákyň ve složení: Klára Muzikářová, Klára Francová a Anna Harciníková, který za všechna 3 kola ani jednou neprohrál a získal tak zcela zasloužené cenu nejvyšší. Po úspěchu zkušenějších katařek se postarali o senzaci malí žáci. V konkurenci 14 týmů do 11 let se podařilo úžasným způsobem prosadit družstvu: Filip Horňák (8), Filip Havránek (8), Jakub Jízdný (9) a Daniel Kolář (10). V napínavém finále, do kterého liberečtí vstupovali z obtížné, čtvrté příčky, se jim podařilo vyhrát všechny 3 duely s velmi silnými soupeři, a tak se kluci mohli radovat z opravdu vybojovaného poháru.

Medailovou sbírku doplnily stříbrnými příčkami kumite tým starších žákyň: Muzikářová, Harciníková, Francová a kumite tým starších žáků: Bakrlík, Novotný, Fiala . A stejně tak na druhou příčku vystoupil kata tým starších žáků: Vacek a Nevrkla s hostem z Ústí nad Labem. Kata tým mladších žákyň: Biriucová, Majbová, Rajtrová. Medaiové žně uzavřely žákyně dvěma bronzy, oba v disciplíně kumite (Bílá, Kazdová, Rajtrová a Biriucová, Jirsová, Majbová). Posledním oceněným byl Matyáš Jansa, který byl vyhlášen jako závodník, který svými výkony nejvíce zaujal ve finále rozhodčí.

Nyní malé i velké závodníky čeká soustředění v Harrachově, Národní pohár dorostu, juniorů, U21 a seniorů, který SK Karate – Shotokan Liberec pořádá a který proběhne v neděli 28. 5. 2017 právě v Liberci, Národní pohár žáků v Trutnově, Krajský přebor, Letní olympiáda mládeže, zkoušky na technické stupně, oblíbená ODDÍLOVÁ SOUTĚŽ s exhibicí pro rodiče, členy i veřejnost (11. června na ZŠ Barvířská), a pak už důkladná letní příprava pod taktovkou oddílových trenérů a České národní reprezentace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

16:09 České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

V centrálním parku sídliště Máj lampy snižují světelný smog a méně ruší sousedící bytové jednotky. …