Liberec: Malí karatisté Shotokanu zářili na krajské lize

17.05.2017 14:27 | Zprávy

Tříkolová soutěž karatistických družstev v Ústí nad Labem měla být pro malé závodníky SK Karate – Shotokan Liberec příležitost načerpat velké množství potřebných zkušeností a užít si příjemnou atmosféru a týmového ducha. Když trenéři přihlašovali 10 trojic na kata (sestavy) a 11 kumite týmů (sportovní zápas), netušili, jak skvěle si především ti nejmenší povedou.

Liberec: Malí karatisté Shotokanu zářili na krajské lize
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Tři neděle zápasili mladí karatisté na Ústecké regionální lize družstev, přičemž poslední z nich – finálová – proběhla 14. Května. Oddíl pod vedením Petry Piskačové a Pavla Horňáka vyslal především mladé, talentované závodníky na zkušenou. „Krajskou ligu hodnotíme velmi kladně. Děti měly během jednoho kola i deset zápasů na kata a 10 na kumite, což je neskutečným způsobem posunulo. Soutěž týmů není rozdělena na váhové kategorie a dokonce zde byly sloučené i ty věkové. O to si výkonů našich sedmi- a osmiletých dětí ceníme více, protože se museli popasovat s velmi silnými týmy zkušenějších i jedenáctiletých žáků“, uvedla Petra Piskačová.

Obrovská chuť, odvaha a učenlivost se libereckým vyplatila, a podařilo se vybojovat hned několik medailových pozic a mnoho hezkých dalších umístění.. Tu nejvyšší vybojovali starší žáci: Matyáš Malý, Tomáš Vacek a Daniel Nevrkla v kumite. Suverénní jízdu turnajem předvedl tým starších žákyň ve složení: Klára Muzikářová, Klára Francová a Anna Harciníková, který za všechna 3 kola ani jednou neprohrál a získal tak zcela zasloužené cenu nejvyšší. Po úspěchu zkušenějších katařek se postarali o senzaci malí žáci. V konkurenci 14 týmů do 11 let se podařilo úžasným způsobem prosadit družstvu: Filip Horňák (8), Filip Havránek (8), Jakub Jízdný (9) a Daniel Kolář (10). V napínavém finále, do kterého liberečtí vstupovali z obtížné, čtvrté příčky, se jim podařilo vyhrát všechny 3 duely s velmi silnými soupeři, a tak se kluci mohli radovat z opravdu vybojovaného poháru.

Medailovou sbírku doplnily stříbrnými příčkami kumite tým starších žákyň: Muzikářová, Harciníková, Francová a kumite tým starších žáků: Bakrlík, Novotný, Fiala . A stejně tak na druhou příčku vystoupil kata tým starších žáků: Vacek a Nevrkla s hostem z Ústí nad Labem. Kata tým mladších žákyň: Biriucová, Majbová, Rajtrová. Medaiové žně uzavřely žákyně dvěma bronzy, oba v disciplíně kumite (Bílá, Kazdová, Rajtrová a Biriucová, Jirsová, Majbová). Posledním oceněným byl Matyáš Jansa, který byl vyhlášen jako závodník, který svými výkony nejvíce zaujal ve finále rozhodčí.

Nyní malé i velké závodníky čeká soustředění v Harrachově, Národní pohár dorostu, juniorů, U21 a seniorů, který SK Karate – Shotokan Liberec pořádá a který proběhne v neděli 28. 5. 2017 právě v Liberci, Národní pohár žáků v Trutnově, Krajský přebor, Letní olympiáda mládeže, zkoušky na technické stupně, oblíbená ODDÍLOVÁ SOUTĚŽ s exhibicí pro rodiče, členy i veřejnost (11. června na ZŠ Barvířská), a pak už důkladná letní příprava pod taktovkou oddílových trenérů a České národní reprezentace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

16:09 České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

V centrálním parku sídliště Máj lampy snižují světelný smog a méně ruší sousedící bytové jednotky. …