Mělník: Spolupráce města se SPŠS přinesla velmi kvalitní návrhy

07.10.2024 7:31 | Tisková zpráva

V roce 2023 město navázalo úzkou spolupráci s mělnickou střední průmyslovou školou stavební. Nabídlo jí zásobník pěti projektů, z nichž si škola vybrala jeden, na kterém studenti pracovali celý školní rok. Výsledkem pak byly návrhy na novou fasádu budovy nedaleko samotné školy.

Mělník: Spolupráce města se SPŠS přinesla velmi kvalitní návrhy
Foto: Jan Svoboda
Popisek: Mělník

Z pěti objektů, u nichž město zvažuje rekonstrukci, si škola vybrala jeden, který stojí na adrese Rohelova 2596. Jde o budovu postavenou ve druhé polovině 20. století, ve které jsou nyní kanceláře. Město zde zvažuje modernizaci fasády. „Smyslem spolupráce je, aby studenti mohli pracovat na konkrétním zadání v rámci školního roku. Výsledkem jsou velmi kvalitní návrhy. Budeme velmi vážně zvažovat jejich využití. Primárním cílem bylo ale vyzkoušení spolupráce města se školou, která sídlí na Mělníku a těší se velmi dobré pověsti,“ uvedl starosta města Tomáš Martinec.

Do spolupráce se zapojili studenti třetích ročníků (aktuálně jsou ve 4. ročníku), kteří představili osm návrhů. „Studenti ukázali, že se s projekty umí skvěle poprat, navíc s velkým zápalem. Na základě těchto prvních zkušeností jsme se dohodli s paní ředitelkou Jitkou Horáčkovou, že budeme ve spolupráci pokračovat i v dalších letech,“ vyzdvihl starosta Tomáš Martinec. Propojení školy s městem si pochvalovali i zástupci školy, kteří se do projektu zapojili, a také samotní studenti.

Odbor rozvoje města proto připraví zásobník dalších pěti projektů, které opět dá k dispozici škole, aby si z nich opět vybrala. „Je to ideální způsob, jak propojovat školy s praxí. Chtěli bychom podobnou spolupráci v jiných oblastech rozšířit i na základní školy. Pochopitelně se zadáním, které by odpovídalo věku a schopnostem žáků,“ uvedl místostarosta města Petr Kowanda, který má na radnici na starosti oblast školství.2

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ostrava zastupovala Českou republiku na Fóru starostů v Ženevě

10:23 Ostrava zastupovala Českou republiku na Fóru starostů v Ženevě

Ministerstvo zahraničí a Ministerstvo pro místní rozvoj vybrali Ostravu coby vhodného účastníka pro …