Mladá Boleslav: Město bude investovat do další etapy revitalizace areálu na Radouči

26.06.2024 19:27 | Tisková zpráva

Mladá Boleslav bude letos investovat do další etapy rekultivace volnočasového areálu se skateparkem na Radouči a také do rozšíření workoutového hřiště v blízkosti Domu kultury. Zastupitelé schválili investiční dotace ve výši 4,9 mil. Kč (areál Radouč) a 1,5 mil. Kč (workout) Městské společnosti sportovní a rekreační areály, která investice zajistí. Obě investice byly zahrnuty do rozpočtu na rok 2024 a také proběhnou v letošním roce. Informoval o tom primátor Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Město bude investovat do další etapy revitalizace areálu na Radouči
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak vysvětlil primátor, původně se letos zamýšlelo v areálu na Radouči nejdříve postavit plánovaná hřiště, ale ukázalo se jako vhodnější začít nejdříve přípravou území, demolicí starých objektů a přemístěním inventáře včetně vybudování nového zázemí pro airsoft v Neuberku. Zároveň se odstraní nepříliš pohledné překážky v terénu v blízkosti areálu a silnice I/38.
Na nově připraveném území v areálu na Radouči bude nové zázemí formou mobilních buněk, které bude možné přistavovat podle potřeb uživatelů celého areálu. "Za těmi buňkami by měla vzniknou dětské hřiště, workoutové hřiště a parkourové hřiště. Uvidíme, kolik se nám toho podaří v letošním roce stihnout," upřesnil primátor Bouška.

Sudie komplexního řešení bývalého areálu betonárky na Radouči začala už v roce 2018, v roce 2022 zde vznikl v rámci první etapy pumptrack pro cyklisty, který je od té doby hojně využíván. Ještě předtím ale musely být zdemolovány zbytky starých objektů, které na místě budoucího multifunkčního volnočasového areálu stály. Následovala druhá etapa, v díky které zde byla letos na jaře otevřena moderní a hojně využívaná skate plaza. Její ústřední částí je betonová vana, takzvaný pool, park zčásti simuluje ulici a nabízí i oblíbené překážky, nejrůznější zábradlí, schody, kovové hrany a podobně.
Po dokončení třetí etapy a výstavbě hřišť se p=lánuje další etapa v podobě zastřešené části skateparku.
Areál bývalé betonárky v severní části města má rozlohu přes osm tisíc metrů čtverečních. Město z něj postupně buduje oblast se sportovní a odpočinkovou zónou s návazností na rekreační využití přírodní památky Radouč. "Naším cílem je, aby sem nechodila jen jedna skupina uživatelů, ale areál sloužil široké veřejnosti," uvedl primátor.

Zastupitelé schválili v pondělí také dotaci na rozšíření workoutového hřiště v parčíku za Domem kultury. Jedná se o doplnění stávajících prvků o nové včetně instalace dopadových ploch (z tartanu).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

11:17 Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

Řidiči, nohu z plynu! V Okružní ulici začne od pondělí 1. července v ostrém provozu fungovat stacion…