Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC

29.09.2024 22:05 | Tisková zpráva

Mladá Boleslav se dlouhodobě snaží vylepšit úroveň veřejných toalet ve městě, jde však o nekončící souboj s nepřizpůsobivými lidmi, vandaly a bezdomovci, kteří WC znečišťují či využívají jako bezplatnou noclehárnu.

Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"V letošním roce prošly všechny veřejné toalety, kterých je ve městě sedm, kompletní obnovou. Aktuálně máme nakoupeny mincovníky a kamery, a během několika týdnů zde vyzkoušíme nový režim," vysvětlil primátor Jiří Bouška.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

3%
89%
hlasovalo: 5503 lidí

Veřejné toalety budou zpoplatněny, a bude možné zde platit jak mincí, tak kartou. Kamery, které nad nimi budou umístěny, mají dohlížet na to, aby tu nedocházelo k vandalismu, znečišťování a zneužívání prostor.

V minulosti veřejná WC v Boleslavi fungovala na vhození mince, kterou po použití toalety dostal člověk zpátky, tento systém se ale právě kvůli vandalům neosvědčil. Nyní je použití bezplatné, a bohužel je prakticky nemožné udržet toalety čistě a provozuschopné. Proto je alespoň symbolické zpoplatnění částkou 10 korun patrně jedinou cestou, jak tuhle službu pro obyvatele města zachovat a udržet na rozumné úrovni.

Vedení města také aktuálně řeší situaci na toaletách v parkovacím domě Militká na Staroměstském náměstí, kde je navzdory zvýšenému dohledu městské policie obdobný problém s lidmi bez domova a narkomany. Uvažuje se například o zřízení pracovního místa pro obsluhu tohoto WC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC

22:05 Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC

Mladá Boleslav se dlouhodobě snaží vylepšit úroveň veřejných toalet ve městě, jde však o nekončící s…