Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC

29.09.2024 22:05 | Tisková zpráva

Mladá Boleslav se dlouhodobě snaží vylepšit úroveň veřejných toalet ve městě, jde však o nekončící souboj s nepřizpůsobivými lidmi, vandaly a bezdomovci, kteří WC znečišťují či využívají jako bezplatnou noclehárnu.

Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"V letošním roce prošly všechny veřejné toalety, kterých je ve městě sedm, kompletní obnovou. Aktuálně máme nakoupeny mincovníky a kamery, a během několika týdnů zde vyzkoušíme nový režim," vysvětlil primátor Jiří Bouška.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

3%
89%
hlasovalo: 5522 lidí

Veřejné toalety budou zpoplatněny, a bude možné zde platit jak mincí, tak kartou. Kamery, které nad nimi budou umístěny, mají dohlížet na to, aby tu nedocházelo k vandalismu, znečišťování a zneužívání prostor.

V minulosti veřejná WC v Boleslavi fungovala na vhození mince, kterou po použití toalety dostal člověk zpátky, tento systém se ale právě kvůli vandalům neosvědčil. Nyní je použití bezplatné, a bohužel je prakticky nemožné udržet toalety čistě a provozuschopné. Proto je alespoň symbolické zpoplatnění částkou 10 korun patrně jedinou cestou, jak tuhle službu pro obyvatele města zachovat a udržet na rozumné úrovni.

Vedení města také aktuálně řeší situaci na toaletách v parkovacím domě Militká na Staroměstském náměstí, kde je navzdory zvýšenému dohledu městské policie obdobný problém s lidmi bez domova a narkomany. Uvažuje se například o zřízení pracovního místa pro obsluhu tohoto WC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC

22:05 Mladá Boleslav: Město se snaží o zlepšení stavu veřejných WC

Mladá Boleslav se dlouhodobě snaží vylepšit úroveň veřejných toalet ve městě, jde však o nekončící s…