Mladá Boleslav: Mezi Bezděčínem a Chrástem se začne stavět cyklostezka s finanční podporou z ITI

19.06.2024 13:05 | Tisková zpráva

Více než jeden kilometr dlouhá cyklostezka vznikne mezi Bezděčínem a Chrástem. Rada města vybrala ve výběrovém řízení zhotovitele, který nabízí nejnižší cenu ve výši 16,8 milionu korun včetně DPH. Podpora z Integrovaných teritoriálních investic by měla činit 16,05 milionu korun.

Mladá Boleslav: Mezi Bezděčínem a Chrástem se začne stavět cyklostezka s finanční podporou z ITI
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Nová cyklostezka bude měřit 1,086 kilometru a zahrnuje propojení i se stávajícími cyklostezkami „Jedná se o další z balíku projektů, na které se nám podařilo zajistit prostředky z Integrovaných teritoriálních investic, v rámci nichž míří do celého Mladoboleslavska více než jedna miliarda korun,“ řekl primátor města Jiří Bouška.

Zároveň děkuje všem 42 vlastníkům dotčených pozemků, díky jejichž kladnému postoji je možné cyklostezku vybudovat. „Nebylo jednoduché se majetkově domluvit, proto bych i toto cestou chtěl poděkovat všem majitelům a také zaměstnancům odboru správy majetku města, protože s tím bylo spojeno hodně práce,“ doplnil primátor Bouška.

Samotná stavba cyklostezky má začít ještě v červnu 2024 s očekávaným dokončením v prosinci 2024. Akce bude podpořena konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci výzvy č. 66 Infrastruktura pro cyklistickou dopravu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

16:14 Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

Dříve dbal na bezpečnost spícího města, dnes zahraje na trumpetu a popřeje dobrou noc. Řeč je o pono…