Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

03.07.2024 13:05 | Tisková zpráva

Dopravní podnik Mladá Boleslav v současnosti realizuje projekt „Telematika MHD“, který je spolufinancován z Evropských fondů v rámci ITI Mladá Boleslav. Významnou součástí projektu je také nový odbavovací systém v autobusech MHD.

Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Nový odbavovací systém v autobusech MHD umožní integraci mladoboleslavského dopravního systému do režimu Integrované dopravy Středočeského kraje a bude umět spolupracovat s dalšími okolními krajskými platebními systémy včetně Pražské integrované dopravy. Čipové karty všech dotčených prodejců bude poté možno využívat i v rámci mladoboleslavské MHD.

Anketa

Je dobře, že Babiš zakládá frakci s Orbánem a rakouskými Svobodnými?

98%
1%
hlasovalo: 11142 lidí

Projekt je spolufinancován z prostředků EU (IROP 21+) v rámci ITI Mladá Boleslav. Celkové náklady činí 42 milionů korun, z toho 25,7 milionu je dotace EU. Odbavovací systém městské hromadné dopravy v Mladé Boleslavi bude po instalaci nových terminálů do autobusů MHD kromě Integrované dopravy Středočeského kraje a Pražské integrované dopravy kompatibilní také se systémy Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje.

Během příštího roku bude možné po dohodě a uzavření příslušné smlouvy přidat kteréhokoliv dopravce v rámci ČR. Termín dokončení realizace projektu se předpokládá nejpozději k 31. březnu 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

20:27 Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

Vozový park městské autobusové dopravy (MAD) v Litoměřicích čeká obnova. Pravděpodobně od září bude …